пятница, 22 ноября 2013 г.

ЧОМУ Я НЕ ПІДУ НА МАЙДАН.

Я люблю свою країну, цю землю, тут мої рідні та друзі, яким я бажаю світлого майбутнього. Мені дуже подобається європейський прапор з цими зірочками в кружок, він також синьо-жовтий і така стрічка дивиться дуже стильно. Також я впевнений, що там збереться багато достойних людей, з світлими почуттями. Прийдуть люди ініціативні, які можуть "не словом, а ділом". Там буде хороша позитивна енергетика, відчуття єдності народу. Усі відчуватимуть, що вносять свій вклад в світле майбутнє. Будуть приємні слова про європейські цінності, красиві заклики переповненні надією. Будуть посмішки, гарячий чай, глінтвейн, хороші емоції, в соцмережі можна буде розмістити круті фотки на фоні тисяч людей. Повернувшись з такого заходу безперечно відчуєш позитивні емоції і переповнюватиме відчуття виконаного обов'язку.

Але чому, все ж таки, після усвідомлення усього цього я не піду на майдан?!

Я не хочу відстоювати стратегічні та визначальні кроки для моєї країни, керуючись емоціями. Обирати напрям руху, від якого залежатиме доля цілих поколінь, тільки тому, що я оточений навкруги інформацією, що це мала б бути правильна позиція усіх "свідомих, прогресивних та перспективних".  Я не хочу приймати рішення, не розібравшись в суті справ. Я не хочу, щоб вся логіка мого рішення виходила з позиції: "ну там же Європа", "там порядок", "там краще живуть", "я хочу, щоб у нас було так само", "там такі то і такі то цінності", "я був там, там порядніші люди" і т.д, і т.п. Або з іншої сторони, які тягнуть в Митний союз і основним аргументом у них є "братські народи".

Чому дорослі люди приймають рішення, керуючись такими закликами?
Невже не зрозуміло, що нагнітаючи атмосферу навколо Вас такими категоріями Вами маніпулюють?! Чи Вам зручно, що за Вас все вирішили?  Вам не хочеться напрягати звивини, просто було б кльово потусити на Майдані?

Давайте оцінимо ситуацію об'єктивно, хто в праві прийняти правильне рішення? Ким не можливо маніпулювати? Тим, хто вивчив всі "за" і "проти", - тим, хто знає, що він отримає і, що він віддасть. Якщо Ви хочете брати участь в прийнятті рішення, то вивчіть всі документи про Асоціацію з ЄС (скрупульозно, по пунктах), вивчіть ситуацію в державах Європейського союзу (не поверхнево, а в розрізі майбутніх перспектив), вивчіть досвід порівняно нових членів Європейського союзу.

Також для того, щоб прийняти об'єктивно правильне рішення Вам прийдеться розібратись, в усіх тонкощах політичних систем, грошово-кредитних, Вам треба буде зрозуміти, що собою являє таке поняття, як гроші, борг, розібратись в структурі геополітики.

Не розібрались? Не має бажання тратити на це час? Тоді будьте сильними та чесними перед собою, визнайте той факт, що Ви не можете брати участь в прийнятті рішення по цьому питанню. І Ваша підтримка тої чи іншої позиції, залежить від якихось ефемерних понять, від того, що Вам розказали по "ящику", яку картинку чи заклик Ви прочитали в стрічці новин, чи, що сказав Вам кумсватабрат. І визнайте, що приймаючи рішення оперуючи такими поняттями, Ви стаєте об'єктом для маніпуляції тих чи інших сил.
Одні переконують, що треба в Митний Союз, інші, що в Європейський Союз. І такої інформації так багато, що нам, навіть, ніколи подумати, що є ще третя позиція.

Ніхто не задумувався, а, можливо, нам не потрібно з НІКИМ об'єднуватись?!

Я не проти мітингів, не проти Майданів, не проти боротьби та висловлення недовіри та претензії владі. Але важливо, щоб це було осмислене Ваше рішення, Ви чітко знали за що Ви тут стоїте,за що боретесь, чи проти чого протестуєте.
Без цього всі Ваші дії не те, що безсмисленні, вони діють проти Вас. І масова ейфорія перетвориться на масову зневіру.
У Вас накипіло, ви не задоволені діями влади, хочеться змін, революції…Вас направлять, дадуть можливість випустити пар і на наступні 10 років знову розчаруватись в «силі народу».

ВИ ХОЧЕТЕ РЕВОЛЮЦІЮ – ПОЧНІТЬ РЕВОЛЮЦІЮ В СОБІ


Перш за все навчитись критично мислити. Намагатись самому розібратись в усіх цих хитросплетіннях. Зрозуміти нарешті, що таке політика і чиї інтереси захищають наші обранці.
Ви зрозумієте, що Вам немає за що на них ображатись. Навіть, якщо вони мріють з юних років, як мінятимуть ситуацію в країні на краще, коли вони стикаються з реаліями в них є тільки два варіанти-бути гвинтиком цієї системи і грати по її правилах, або відмовитись. І, навіть, не знаєш чи вправі за це їх критикувати.
Для того, щоб вони стали політиками, Вам потрібно було про них почути, для того, щоб Ви про них почули, їм потрібно було потрапити на шпальти газет та екрани телевізорів, для того, щоб це зробити, їм потрібно було домовитись з власниками основних ЗМІ. Хто володіє основними ЗМІ? Чиї інтереси після домовленостей вони захищають? Які інтереси цих людей? Що в такій ситуації являє собою вертикаль влади?
Це бізнес структура вищого порядку, в якій для того, щоб залишитись, є один варіант - стати її елементом і працювати по правилах. Вклинитись в потік ресурсів знизу в гору і отримати свій шматок пирога. Інших варіантів просто не має. І система залишається, і залишиться  незмінною. Ми шукаємо порятунку в нових обличчях, покладаємо надію на героя, на нові структури. І не розуміємо, що в цій системі герой, просто не може зявитись.
І обличчя гравців тут не грають ролей. Всі потуги опозиції покликані помінятись місцями з владою. Але зауважте, що ці люди стали опозицією, бо їм дозволили нею стати. Не домовившись з «мішками грошей», Ви просто про них не почули б і не знали про їх існування. Опозиція стає владою, влада стає опозицію, міняються покоління, проходять десятки років, а в результаті не тільки нічого не міняється, а «пилосос» включається все на більшу потужність. Машини з мішками грошей їдуть з структур найнищого порядку, в структури середнього порядку, з структур середнього порядку їдуть на вищі і т.д.
 В президенти нам пропонуються недалекі  люди,  їм даються забавки на кшталт ласого куска землі в заповідниках Карпат, чи Межигіря, щоб не рипались. А ми бємось лобами, хто з них кращий,той, хто каже «Любі друзі» чи «Умікни Уркаїну», хоча різниці не має. Влада не в їхніх руках. І хто б не став наступним президентом ситуація не поміняється. В кінці президентського строку Ви будете його ненавидіти і знову покладати надії на наступного.
Такі правила. Основна ціль максимізація прибутку. Нас нагинатимуть настільки наскільки ми дозволятимемо себе нагнути.

 Тепер щодо Європейського Союзу і Митного Союзу.

Якщо Ви думаєте, що в своїй ситуації ми унікальні, то дуже помиляєтесь. В такій системі координат функціонує увесь світ, кожна країна. Так уже склалось.
Політики обираються за тим же принципом, ресурси рухаються в тому ж напрямі. Єдина різниця-це масштаб свідомості людей в тій чи іншій країні та висота планки до якої людей там можна нагнути.
І всі ці обєднання країн - це, знову ж таки, рух ресурсів знизу до верху. До бізнес структур наднаціонального порядку.
І нагинаються там уже цілі країни, з їхніми ресурсами, підприємствами та й людьми в кінці кінцем.
Що відбувається зараз? Боротьба геополітичних сил за право включити нашу державу в трубу свого «пилососу». Пора усвідомити, що будь-яка політична структура у світі своєю ціллю має максимізацію прибутку.
Зараз ми обираємо, який табір тягнутиме ресурси нашої країни.
І забуваємо право не вступати нікуди. Це наша земля, наша країна. І в нас є варіант навести порядок в себе вдома самим, або повірити, що є добрий дядінька, який змахне чарівною паличкою і зробить нам щастя.
Як ми любимо вірити в казки!Як ми хочемо перекласти все на чужі плечі!
Не розуміючи, що на цих плечах не принесуть нам щастя, а винесуть з нашого дому все що у нас є. І якщо ми дозволяємо це робити нашим «мішочкам грошей», то дозволятимемо робити це «вагонам».

Зараз перед нами ставлять вибір податись в один або інший табір. Я чую від людей про переваги Європейського союзу, про правила гри, про цінності, про високу культуру і що все це буде і у нас, завдяки вступу.
Ви в своєму розумі?! Ви дійсно думаєте, що все вище перелічене залежить від підпису, якихось мужиків на куску паперу і за те, щоб це у нас було ми повинні віддавати, щось в замін.
Все про що ми говоримо і що бачимо подорожуючи по цій чи іншій європейській країні-це не заслуга політиків-це заслуга людей, які не дозволяють своїм політикам діяти так, як ми дозволяємо своїм.
Треба розуміти, що політична структура-по своїй суті-це продовження великого бізнесу. І їх завдання максимізувати прибуток. На практиці, це постійне балансування з діями по реалізації цих цілей на межі людського терпіння.
Так вступивши в ЄС в короткостроковій перспективі ми, швидше за все, відчуємо позитивні тенденці. Правила гри в ЄС, все ж, більш витончені, що вплине і на ситуацію в Україні.
Але чи готові ми заради короткострокового полегшення, в далекоглядній перспективі програти?
Чи готові ми зараз взяти кредит, який потім сторицею повертатимуть наші діти?
Чи, можливо, ми зможемо розпорядитись своєю державою самостійно?

Так єврокомісари наведуть порядок,але за це прийдеться заплатити надто високу ціну.

РЕВОЛЮЦІЯ КОЖНОГО УКРАЇНЦЯ

Вихід з цієї ситуації тільки один-критично мислити, фільтрувати інформацію ЗМІ, самому розібратись в усіх цих питаннях, ділитись досвідом з близькими, з друзями та оточуючими. Розуміти, що в кінцевому результаті все залежить лише від тебе.

Не брати участі в мітингах, в суті яких ти не розбираєшся. Розуміти, що можливості очолити масштабні акцію можуть тільки «великі мішки», які поведуть стадо в своїх інтересах.

Не давати силу власним емоціям і розуміти, що будь-які силові дії, будь-які заміщення одного політичного гравця іншим-це не вихід. Це лише зміна однієї маски іншою.

Свої сили спрямовувати для прояву невдоволенні з самих низів. З побутових ситуацій в взаємодії з політичною системою, з один одним.

На практиці ж відбувається, що ми закриваємо очі та терпимо до останнього, не висловлюємо невдоволення, а коли чаша терпіння переповнюється нам згодовують щось на кшталт Майдану чи Євромайдану. На яких ми, невідомо за що боремось, і наче Дон Кіхот витрачаємо свої сили на вітрову мельницю, щоб знову впасти в зневіру.

Можливо, нам потрібно почати рубати будь-які зачатки того, що нас не влаштовує, на тому рівні, де ми знаємо, проти чого ми боремось і який результат очікуємо?

Потрібно розуміти, що ці люди з політичних структур-такі ж як і Ви. І наступного разу проклинаючи даішника чи чиновника за вимагання взятки, чи ще якісь інші протиправні дії, дивитись на цю ситуацію з більш ширшої ретроспективи.

Він гвинтик системи, його керівник ставить перед ним «плани», ви не знаєте ситуації цієї людини і як діяли б на його місці.

Перш за все усвідомлюйте, всю «гнилість» системи. Саме вона є першопричиною, яка псує людей.  
І протистояння на рівні персоналій не тільки нічого не змінить, а навпаки риє прірву.
Протидійте не людям, а протиправним діям. Ви повинні не ненавидіти цих людей, а співчувати їм. Їх перемолола «система» і тільки в ваших руках допомогти їм відновити свої людські риси.
Єдине завдання-це виносити такі речі на «світло». Не закривати очі, не проходити поруч, не погоджуватись, а виносити на розгляд загалу. А «світло» справиться з будь-якою задачею. Мінятимемось ми, поміняються й політики. Люди це істоти соціальні, які змінюються під впливом оточення. Часто ми вважаємо, що від нас нічого не залежить, а насправді, така думка і є першопричиною всього зла.

Є такий вислів, що «риба гниє з голови». Він правдивий. В нашому випадку, причиною гниття-є вся абсурдність системи. Дуже часто ми помилково думаємо і очікуємо, що і оздоровлення мало б бути з «голови», відповідно і чекаємо змін, надіємось на нового героя, потім проклинаємо його і знову надіючись:на щось, на когось.
Бувають моменти, коли ми дивимось на своє відображення у дзеркалі і усвідомлюємо ті можливості, які в наших руках.

Ми знаходимо цього героя, якого шукали.

P.S.  Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю 
http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html




63 комментария:

  1. Ответы
    1. Official video of the President of Ukraine in 2013
      http://youtu.be/wTB8-K0l4v4
      Официальное видео Президенту Украины 2013
      http://youtu.be/wTB8-K0l4v4

      Удалить
    2. Браво автору!!!!!!!! Четко и ясно разложено по полочкам! Я думаю, это нужно прочитать каждому, у кого до сих пор осталась вера в "доброго царя" и примитивные представления о богатой и счастливой Европе и добром Евросоюзе, жаждущим осчастливить Украину и всех ее граждан одним махом!

      Удалить
    3. В одной из социальных сетей мне на глаза попалось голосование, вопрос в котором был сформулирован приблизительно следующим образом: "Что Вы выбираете - ЕС или Таможенный союз". Многие были за ЕС. Были также голоса за союз с Россией. Но самые трезвомыслящие отвечали: "Я за Украину!".
      Я также за Украину - сильную, богатую, процветающую страну, в которой процветает производство и предпринимательство, в которой правительство не давит людей налогами - и тем самым дает развиваться экономике. За Украину, правительство которой не подмахивает не читая огромные пакеты документов, а шаг за шагом строит выгодное для себя (остальные о себе сами позаботятся) сотрудничество с другими странами на всех уровнях.

      Удалить
  2. В нынешней ситуации подписание ассоциации с ЕС - это антибиотик нашему критически больному обществу, и поэтому выбор стоит или кропотливо " лечится" под присмотром европейских "Врачей" или самонадеянно рассчитывать что всё пройдёт само собой или сделать выбор в пользу средневековой терапии "кровопускания" которая ассоциироваться с ТС.
    Самолечение нашего общества бесперспективно, поэтому я считаю без помощи ЕС нам не вылезти из этого феодального болота.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
    2. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  3. Я не хочу відстоювати стратегічні та визначальні кроки для моєї країни, керуючись емоціями.

    я думаю більшість із людей які вийшли на площі країни були в західній європі, бачили який там рівень життя і вже давно для себе прийняли логічне, виважене рішення що вони хочуть обєднання україни із європейьким союзом (незважаючи на потенційні проблеми), тому вихід на площу це прояв емоцій не на голову місці...

    Чому дорослі люди приймають рішення, керуючись такими закликами?
    Невже не зрозуміло, що нагнітаючи атмосферу навколо Вас такими категоріями Вами маніпулюють?!

    люди завжди йшли за лідерами, розумнішими за них, і в цьому немає нічого поганого...проблема в тому шо зара крім розуму появилася хитрість і пропала совість...будь-які закони (в тому числі і конституція і навіть права людини) є маніпулюванням людьми, але ж ми нічого не маємо проти цього?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
    2. Прочитав ваш диалог ,не заходя на новую статью..Отвечу просто как наблюдатель.Правильно подмечано Арсеном,-люди шли за лидером.И это потому что у большенства не было своего мнения,ссвоей мысли лишь эмоции и жадность.Овци ведь тоже требуют барана и пастуха?Но я как личность не овца.Я не думаю как стадо.Мне не важно набить желудок и попасть на шкуродерню приэтом каждый год что бы меня стригли.Я наблюдатель.И внимательно слежу за розговором наших и зарубежных лидеров.И вот в одном из интервью, пани секретарь заявила,что..(Мы готовы принять к себе еще одну страну третего мира..)И тут У меня вопрос,ко всем.Неужто вы живете в стране третего мира?Вы! чья страна своими урожаями кормит треть европы,!Вы чьи ученые и рабочие лудше всех на этой планете!Вы те кто любит свою работу впитаную с молоком матери.И именно вы рветесь в рабство как кондидат третего мира.Стыдно с вами жить под одной крышеи и ходить по одной хемле.
      А что касаемо заподных стран...Возмем к примеру Польшу(страну которую так любят ставить впример жители Львова и приграничных зон)Давайте не забывать что Польша была закрыта10 лет как для экспорта так и для импорта,что помогло ей стать на ноги ,дать рабочие места.А потом только был вьзд.Вот такое мнение

      Удалить
    3. Позволю себе присоединиться к данной дискуссии и скомментировать пару мысле авторов выше.
      Относительно тех, кто был в Европе и видел, как там живут люди... Туризм и жизнь в стране очень отличаются друг от друга. Везде свои проблемы, в основном схожие. То, что турист увидит, будет не более чем блестящей обложкой, под которой скрывается множество проблем - безработица, банкротство экономики, высокие налоги, глупые законы, огромный бюрократический аппарат, ювенальная юстиция, "толерантность" в ее современном западном понимании. Меня потрясает такое огромное количество наивных людей, которые уверены, что "там" все прекрасно и что им вдруг кто-то возьмет и что-то даст. Бесплатно. Бескорыстно. Но что-то не берется из ничего. И чтобы кому-то что-то дать, надо вначале у кого-то что-то забрать. И о том, что дадут, также возможно придется пожалеть и отдать вдвое больше.
      Относительно последнего примера - Польши. Экономика Польши встала на ноги в период активной торговли - и экспорта, и импорта, и большого, и малого. Во многом благодаря этому. Экономику Польши когда-то оживили низкие налоги и простое прозрачное налоговое законодательство. Шли годы. Законы все усложнялись, налоги росли. Страна сейчас все глубже погрязает в кризисе - мелкие фирмы не выживают, их доходы вдвое меньше, чем в прошлом году, работы нет, зато растут цены и уровень коррупции.

      Удалить
  4. Також для того, щоб прийняти об'єктивно правильне рішення Вам прийдеться розібратись, в усіх тонкощах політичних систем, грошово-кредитних, Вам треба буде зрозуміти, що собою являє таке поняття, як гроші, борг, розібратись в структурі геополітики.

    яка середня тривалість життя в країнах західної європи? який прожитковий мінімум? де найсуворіші правила з дотримання екологічних норм? де ціни на автомобілі, їжу, одяг майже такі самі як у нас при ЗП більшій на порядок? де дороги без ям, а політики ідуть у відставку самі? і таких "де" сотні

    ОтветитьУдалить
  5. Много слов, которые передают одну единственную мысль: всюду все плохо, но решение я принимать не хочу, чтоб никто мной не манипулировал. И правильно, не ходите. Пусть все сидят дома. "Моя хата скраю..." - это национальная черта украинцев. Вы эту черту лишний раз подтверждаете. Без обид :peace:

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. клево сказано. я вот сомневался - типа не получается... сейчас же позвоню и поеду. а "моя хата скраю" - реально страшные для страны слова peace! and respect! ))

      Удалить
    2. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
    3. Official video of the President of Ukraine in 2013
      http://youtu.be/wTB8-K0l4v4
      Официальное видео Президенту Украины 2013
      http://youtu.be/wTB8-K0l4v4

      Удалить
  6. Ніхто не задумувався, а, можливо, нам не потрібно з НІКИМ об'єднуватись?!

    Північна Корея ні з ким не обєднується, пропонуєте із неї брати приклад?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Official video of the President of Ukraine in 2013
      http://youtu.be/wTB8-K0l4v4
      Официальное видео Президенту Украины 2013
      http://youtu.be/wTB8-K0l4v4

      Удалить
  7. І в нас є варіант навести порядок в себе вдома самим

    за 1200 років історії на українських землях це вдавалося мабуть лише Хмельницькому...а так завжди тут був хаос і бардак(

    ОтветитьУдалить
  8. Так вступивши в ЄС в короткостроковій перспективі ми, швидше за все, відчуємо позитивні тенденці.

    скоріше навпаки

    Але чи готові ми заради короткострокового полегшення, в далекоглядній перспективі програти?

    цікаво що ми програємо?

    Чи готові ми зараз взяти кредит, який потім сторицею повертатимуть наші діти?

    можна подумати ми зара не сидимо по шиї у боргах...золотовалютні резерви україни досягнули свого мінімуму...останні років 5 тільки і чую що про кредити від МВФ...польща теж набрали дофіга кредитів, але розкрутила свою країну і за 5 років віддала всі борги

    Чи, можливо, ми зможемо розпорядитись своєю державою самостійно?

    ага, особливо як зараз, коли росія тисне на наших політиків-бізнесменів що перекриє нам свій ринок товарів якшо ми підпишемо асоціацію із ЄС

    ОтветитьУдалить
  9. Классно в сети сидеть и отписывать ... Рассуждать и взвешивать, выдвигать какие-то гипотезы... !!! Только это все треп и отмазки ... У вас есть право на свое мнение , только свое мнение напишите на листочке , поставте в рамку и любуйтесь сами !!! А в тот момент пока вы будете любоваться люди будут бороться !!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
    2. Якщо так глибоко все копати то на те аби висловити свою громадянську позицію просто не вистачить часу і все вирішать за нас в своїх інтересах . Таким чином ми ніколи не виберемось з багна у якому опинилися. Позицію треба визначати заздалегідь

      Удалить
  10. Сьгодні восьмидесята річниця голодомору в Україні. Всьго 80 років тому люди їли своїх дітей. Навіть нові покоління не здатні зараз усвідомити в чий бік рухатись не те, щоб було правильно, а хоча б ,щоб зберегтися як нація...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  11. В статье говорится что необходимо менять систему. Что именно в той системе в которой мы находимся и кроется весь ужас нашего положения. В общем согласен. Система определяет все наши мысли и поведение. Надо менять
    А вот на что менять? На другую систему? Если да, то на какую? Что принципиально должно отличаться от той системы в которой нам плохо?
    Или вообще обойтись без СИСТЕМЫ? Возможно ли такое?
    И как засунуть в голову каждому украинцу, новую систему? Силой? Страхом за свою жизнь? Или каждый самостоятельно должен дойти до определенного ОБЩЕГО единства в построении новой системы?
    Каждый может начать с себя. Но ведь сколько людей, столько и миров. Столько и разных представлений о жизни. Кто и как сведет все к общему знаменателю?
    Революцией? Насилием одних над другими?
    Или есть ОДНА ПРИЧИНА в корне всех других причин, которая меняясь может в корне изменить саму природу человека?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  12. Хорошая статья! Действительно много полезного, но Все правильно и тонко изложено чтоб людей удержать дома, заставить их сомневаться в себе что не достаточно разбираешься в политике. Поэтому заклик сиди дома и делай в революцию в себе с общими лозунгами без конкретных действий. Я считаю только проактивная позиция украинцев поможет изменить текущую ситуацию.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  13. Позиция либо лузера либо провокатора. Вы идете по улице, бьют ребенка, вы хотите вмешаться. А вам говорят, ну вы знаете как зовут этого ребенка? Вы знаете кто его бъет и за что? Вы знаете, как этот ребенок учится в школе и кто он по гороскопу? Да и кто вы вообще такой, чтобы вступаться за ребенка? У вас есть лицензция или сертификат?
    Уважаемый товарищ, это была хорошая попытка в очередной раз напомнить украинцам, что их хата с краю и не их свинячье дело решать свою судьбу самостоятельно. Только мне кажется страна стала другой и такой дешевый трюк уже не пройдет

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  14. Из того что понял из вышеизложенного:
    1. Не надо ничего делать, нужно просто сидеть и ждать пока не придет некое озарение, а когда оно придет нужно делать что-то что велит это озарение;
    2. Нужно разбираться во всех вопросах, даже если это ядерная физика. Если вы не разобрались с процессами полураспада изотопа урана У235 значит озарение не сказало вам что ядерная бомба это плохо - не ходите на митинг по запрету ядерного оружия. Вернитесь домой и следуйте пункту 1;
    3. Отсоси социальная природа человека. Не слушайте никого!! Все вами манипулируют. Не разговаривайте, не общайтесь, выкиньте телефон телевизор, перерубите интернет кабель, наденьте на голову алюминиевую каструлю и друшлак и следуйте пункту 1;
    4. Попытайтесь провести себе лоботомию с помощью дрельки с целью стереть память, так как все что вы знали до этого есть манипуляция (примеры стран Европы типа Польии). Если из головы льется кровь вызовите скорую (но не позволяй им снимать каструлю с твоей головы так как она есть надежная защита от манипуляторов). Если вы не помните ничего, тогда прочитайте пункт 1 и следуйте ему.
    Вывод: автор конечно молодец, размазывает мысли складно. Но, изложенное никакого отношения к событиям которые сейчас происходят не имеет. Так как причина по которой люди выходят - попытка не просрать возможно последний шанс на перемены в этом государстве. Если вас устраивает положение дел, то мне вас жаль.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. класс! вы с таким юмором изложили мои мысли. спасибо, Сергей!

      Автору вопрос: если Вы за нейтралитет, то как Вы собираетесь сейчас защищать свою позицию? Ведь наша власть решает или в ЕС, или в ТС. Ваш вариант там даже не находится. Как будете ДЕЙСТВОВАТЬ?

      Удалить
    2. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  15. Хороша емоційна стаття, хоч автор і апелює до емоцій. Погоджуюся, що треба фільтрувати інформацію і критично мислити. Однак деякі тези просто суперечать самі собі: з одного боку автор пише, що "нас нагинатимуть настільки наскільки ми дозволятимемо себе нагнути", робить висновок, що треба протидіяти такому нагинанню і маніпулюванню. З іншого боку, автор пише, що нічого все одно не зміниться, і людям підсовують рішення типу Євромайдану, які ні до чого не приведуть. Тому краще "відсидітись на паркані", а ще краще - докладно розібратись в усіх документах з Асоціації з ЄС, в історії і досвіді підписання таких документів в інших країнах ЄС, їх ситуації, в "в усіх тонкощах політичних систем, грошово-кредитних..., в структурі геополітики", тощо.
    Останні тези дуже потішили. З таким самим успіхом можна аналогічно стверджувати: Не можна в супермаркеті нічого купувати з їжі, поки докладно не розібрався в документах зі стандартів якості харчування, в усіх деталях роботи підприємств харчової промисловості і агро-промислового комплексу, не вивчив досвіду написання державних стандартів у сфері харчування, не ознайомився з процесом поставки продовольства, імпортно-експортних операцій зі збіжжя і іншої харчової сировини, як працюють мережі збуту, реклама, тощо. І лише після того ОБДУМАНО І ЗВАЖЕНО можна буде йти в магазин і купувати собі їсти. Маячня! 90% людей приймають рішення емоційно, а не на підставі логіки і грунтовних знань. Звісно, це погано. Але така вже людська психологія, і на це треба зважати.

    І не вступати нікуди і надіятись, що нашій країні дадуть існувати самостійно поза впливом ЄС чи МС, - це теж рішення. І його потрібно аналогічно приймати, вивчивши усі документи, досвід і історію як співпраці з ЄС нових членів, так і історію співпраці з Кремлем його сателітів, і можливі перспективи такого наївного сподівання на самостійне існування поза структурами ЄС чи МС.
    Бо факти свідчать проти цього:
    1. В ЄС нас ніхто не кличе. Асоціація - це лише вибір вектору. І право вступити в ЄС потрібно ще заслужити, піднімаючи власні стандарти до рівнів ЄС. Тому про це ще рано говорити в такому ключі, як про це веде автор. В МС, натомість, нас готові брати уже, навіть грошей підкинуть на вибори 2015, але нас там розглядають не як партнера, а як колонію, і найменша незгода виллється у санкції, як це час від часу спостерігаємо в Білорусі і інших сателітах Кремля.
    2. "Красти у нас мішочки" немає сенсу. Бюджет України практично нульовий, сальдо від'ємне, золотовалютні запаси тануть на очах. Крупні підприємства зосереджені в руках кількох кримінальних родин. Багато підприємств викуплені за Кремлівські гранти, закриті і порізані на металобрухт в рамках економічного захоплення України. Більшість середнього і малого бізнесу або знищено, або доведено до стану дійних корів.
    3. В структурах спецслужб і вищого керівництва України повно російських агентів. Не існує послідовних контррозвідувальних заходів щодо РФ як суб'єкту зовнішньої політики і можливих загроз по лінії спецслужб. Простими словами, Кремль УЖЕ ВПЛИВАЄ на Україну зсередини, а Україна навіть не готова усвідомити, що Кремль може становити таку загрозу, тому й не існує якої-небудь протидії.

    Підсумоваючи, можна сказати, що "Євромайдан" - це, звісно, не панацея. І надії примарні, чи вийде з допомогою нього зорганізувати людей на пошуки способу впливати на ситуацію в країні (я навіть не кажу про конкретні речі як Асоціація). Але сидіти на паркані і вивчати геополітику - швидше нічим не краще рішення, бо за такої мовчазної згоди нашу країну методично все глибше і глибше засмоктують в нове імперське болото на кшатлт СРСР.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  16. респект всім, хто зрозумів думку автора, з повагою віднісся до його права висловити свою думку і зрозумів - що все тут написане - ПОВНА ФІГНЯ . НА МАЙДАН !

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. +1. автор вирішив повипендрюватися, у нього не вийшло.

      Удалить
    2. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
  17. Автор явно намірився решту своїх днів провести в роздумах та аналізі того, чи слід вступати в ЄС, чи ні. Зважити кожну найменшу деталь, прогнозувати все до найменшої дрібниці... good luck!

    Проте з одним погоджуюсь. Особи, які перехопили ініціативу євроінтеграції, а потім банально "развели всех как котят", навіть і не думали аналізувати там щось чи радитись, формувати суспільну думку, залучати екпертів тощо (як це відбувалося б в цивілізованих країнах). Усе обмежувалось не дуже переконливим розпатякуванням на медійних шоу. Насправді вони "грали в гру" з Москвою і Брюсселем, і обидві столиці робили вигляд, що ведуться на цю гру. Для наших же "генііїв політичної думки" усе це і надалі залишається такою собі авантюрою, з якої вони надіються щось собі вигадати. Після усього цого мені навіть страшно подумати, що буде далі у разі непідписання договору. Проте твердо переконаний, що Кремль таки накаже "зарвавшихся хохлов" і переконається, щоб в майбутньому у нас навіть і думки не виникло дивитися кудись в інший бік окрім Златоглавої.

    На Мадані бути треба хоча б для того, щоб усвідомити свою силу та підтримати це усвідомлення в інших. Може так статися, що нам доведеться незабаром здійснити справжню революцію, і до цієї миті ми повинні відчути себе дійсно спільнотою. (Політики, правда, цьому тільки заважають.)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я зрозумів, що мою позицію було сприйнято неправильно. Важко відповідати на усі запитання. Тому написав нову статтю, де Ви знайдете відповідь і на своє запитання.

      http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post_9378.html

      Удалить
    2. Да разве ж то позиция... Так, отмазки :)

      "Ніхто не задумувався, а, можливо, нам не потрібно з НІКИМ об'єднуватись?!" - а что, уже кто-то с кем-то объединяется?

      Удалить
  18. Даже допустим удастся им силой заставить подписать ассоцацию. А что дальше? Денег Европа не даст, потрачены на Грецию, даже кипрский оффшор грабанули. МВФ даст, но только в обмен на повышение тарифов и газ для населения. Россия в этом случае по любому закрывает свой рынок для Украины. Остаемся у разбитого корыта, подыхать без денег, тепла, зарплат и пенсий

    ОтветитьУдалить
  19. Дякую за цю статтю. Сподіваюся, хоч хтось зможе замислитися, а не мавпувати натовп.

    ОтветитьУдалить
  20. Святослав, аплодирую вам стоя. Вы смогли с точностью до запятой и точки выразить мои чувства и мысли по поводу происходящего.

    ОтветитьУдалить
  21. Ребята, ну речь же не о революции какой-то там. Просто держать правительство в напряжении - добрая ТРАДИЦИЯ всех нормальных и развитых стран. Там, где такой традиции нет, и где народ пассивен, возникает диктатура самодурства. Поэтому очень хорошо, что такая традиция время от времени хотя бы, поддерживается на Украине.

    А все "объяснения, почему НЕ пойти", если быть честными, сводятся к очень простой формулировке: "Там могут побить, и даже сильно. А я шо, дурак, шоб идти где меня будут бить?" Люди, ищущие этому какие-то более философские оправдания, имхо, это слегка...

    ОтветитьУдалить
  22. Спасибо автору за статью.
    Во-первых, если автор принял решение не ходить на Майдан - он не идет на Майдан, и мы все должны уважать его выбор.
    Во-вторых, меня тоже удивляют порывы вступить куда-то. Вот такое впечатление, что сами мы никак не могем, ну вот и надо повеситься на кого-то. Да потому что порядок надо навести прежде всего внутри страны. Наша государственная система - прогнившая, я отработала там n лет, но мне стало тошно на это смотреть, и я нашла другую работу. Люди попадают туда - и они вынуждены играть по ее правилам. Кому мы нужны в Европе с таким уровнем коррупции? Да никому.

    Я свято верю, что очередной Майдан заставит серьезно задуматься наших политиков, они сделают выводы и наконец-то начнут бояться того, что народ действительно может в один прекрасный день штурмовать Кабмин и набить всем им морды.

    ОтветитьУдалить
  23. Дуже дякую за статтю!
    Як показала незалежність - ми не взмозі шось робити самостійно. Усю історію ми боролися за нашу свободу та незалежність, увесь час ми були під "кимось". Наші політики просто не знають, що робити з цим тупим предметом під назвою "влада". Сподіваюсь, що тільки ЄС здатен допомогти нам стати в колію, допомогти правильно почати.
    Ця революція - перша, яку організовують діти вже Незалежної України! Ми люди з освітою, з розумом, але, на жаль, без майбутнього. Саме за відкриття доступу до цього майбутнього я й виходжу щодня на майдан!

    ОтветитьУдалить
  24. Спасибо за статью! Вы простыми словами объяснили суть происходящего и , я думаю, убрали бардак в голове у многих наших соотечественников. Я очень хорошо помню "оранжевую революцию" - эмоции своих друзей, радость объединения нации и..... полное разочарование после. Спасибо!

    ОтветитьУдалить
  25. Можливо потрібно писати не чому я не піду на майдан і описувати про серйозність рішеня і власну профанацію, а чому я піду на майдан і цим самим вплину на профанацію людей, які приймають рішення?
    Та гілка влади, яка зараз його приймає є безперспективною, і щоби об'єтивно оцінити ситуацію, потрібно відштовхуватися від цього.
    Далі без розуміння всіх тонкостей економічних систем, достатньо прочитати угоду, яка має бути підписана, а також вивчити ті угоди які вже є підписані. Єдине, у чому Україна ризикує - це невиконання угод Росією, тут вже не у нас проблема, але ми можемо цю проблему вирішити за підтримки міжнародної, яка має вплив на Росію.
    Ви праві, нами маніпулюють, і ми маємо відповісти таким же маніпулятивним тиском. Тому на майдан потрібно йти! А писати потрібно чому я повинен піти! Інакше як написано "всюду все плохо, но решение я принимать не хочу".
    P.S.: якщо вашу позицію не правильно зрозуміли, значить ви її не правильно пояснили, підкреслюю цю тезу.

    ОтветитьУдалить
  26. считаю, что вы выразили полную чушь. В любом случае каждый будет судить исходя из своего опыта (в том числе и эмоционального) и знаний. И никто не будет "досконало" изучать все "за" и "против", для этого есть эксперты и комиссии, которые должны были этим и заняться, а нам предоставить результат, мол, вот там хорошо, а там плохо. Но вся суть в том, что мы ни кому не верим, у нас везде все можно купить за деньги : любые выводы и заключения продаются. В Европе люди имеют больше доверия своим экспертам, значит обманывали (извините - ошибались) они реже. Я против Европы и России, но понимаю, что сами мы тоже не выживем.

    ОтветитьУдалить
  27. И к тому же с Россией (империей, РССР, федерацией) мы уже давно, и ничего не меняется (только в худшую сторону), я думаю нам нужно поступить как-когда то - пригласить править варяга Олеге - Европу - так как сами мы не в состоянии это сделать.

    ОтветитьУдалить
  28. Повністю підтримую вашу позицію. Дякую за дуже класну статтю (вже дві статті).

    ОтветитьУдалить
  29. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  30. Дуже добре. Мені здавалося, що я одна з такими "відсталими" думками серед навколо революційних друзів-студентів.
    В принципі, люди роблять гарну справу, якщо брати до уваги їхню мотивацію - бо всі ми хочемо, щоб було гарно, а "там " таки та - комфорт і ввічливість. Але попри відсутність того глибокого аналізу, про який Ви пишете, плюсів і мінусів, все ж відчувала, що нам треба революція про яку скорше говорив Ганді,себто особиста зміна, і що ЄС зводить подальше щастя до боргів і подібного.
    Добре, що ви озвучили те, що я не знала, як проговорити. Добре.

    ОтветитьУдалить
  31. Так дело не в эмоциях, а в экономике, которая находится в глубокой заднице с долгами. Поэтому только вступление в ТС или в ЕС, других вариантов нет и не предвидится. В ЕС будет жёстко, но в ТС ещё хуже. ЕС потребует выполнения законодательства и реорганизацию судов, прокуратуры. В ТС останется жопа по прежнему, но с большим экономическим давлением. Правильно, не ходите на майдан. Вобще никуда не ходите, потому что менять это тяжело, да и никто не оценит.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Есть и другие варианты - понизить налоги, многие отменить, ввести зоны свободной торговли и т.д.
      И ЕС. и ТС интересует то, как воспользоваться ресурсами Украины, а не как ее облагодетельствовать.

      Удалить
  32. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  33. Обьективность то, где?
    Автор мыслит с точки зрения того, что Украина сама может встать с колен, и быть ДОНОРОМ интеграционных намерений, а не РЕЦИПИЕНТОМ оных, но, на секунду, что может дать Украина в будущем другим странам?
    Вселенская Украина
    3ерно и дешевую рабочую силу, которая, извините, будет европейцам зады подмывать? Так этого навалом (арабы, чернокожие и жратва ГМО), нету самого главного - это развития вперед, Украина прожирает материальный и человеческий ресурс, который остался после СССР, никакой модернизации основных фондов, никакой инновации, никаких телодвижений в пользу развития экономики, наоборот еще больше палок в колеса и еще больше бюрократии.
    Incordia semina rerum
    Современный мир это впершую очередь борьба, бочка с крысами и выживет страна крысолов, которая выигрывает битву за битвой за спрос потребителей, Украина пока даже и не пыталась бороться.
    Сама Украина - это, конечно, не последняя спица в колеснице современного цивилизационного мира, однако, что кроме труб (которых потеснили уже китайцы и индусы), красивых дев и послушных работяг и зерна мы можем дать миру???
    Учитывая, что украинское машиностроение покупает только РФ, то отказ от торговли с ними приведет к коллапсу, причем везде, зерно не спасет, если даже будет наших нимф продавать в рабство, как это делали варяги с девушками полян и чуди, все равно не зароем дыру в бюджете, поэтому автор правильно апеллировал к тому, что необходимо оперировать числами, холодной магией чисел, а не просто эмоциями и какими-то прорывами. Кстати про генезис экономик всего глобального мира, http://enria.org/index.php/categories/global-policy/18136-why-some-countries-are-rich-and-other-poor Покуда не будет сделана реструктуризация экономики, словами доволен не будет ни один человек в Украине!!

    ОтветитьУдалить
  34. Супер статья! Согласна на все 100!

    ОтветитьУдалить
  35. Погоджуюся з автором в багатьох його судженнях. Багато хто стоїть на майдані не розуміючи всіх за і проти. В мене є також багато "але" щодо підписання асоціації з Євросоюзом. Але систему може поміняти і політик, так як ,наприклад, було зроблено в Грузії.

    ОтветитьУдалить
  36. Полностью согласен! В основной массе "идейные" люди на подобных мероприятиях зомбируются политтехнологами. Многие идут заработать, а кроме них есть ещё незанятые любители всяких сходняков - побегать, подурковать, подраться, чтоб было что вспомнить на пенсии. Анализом причинно-следственных связей всего процесса там никто мозги не напрягает.

    ОтветитьУдалить