суббота, 23 ноября 2013 г.

ЧОМУ Я НЕ ПІДУ НА МАЙДАН. ДІАЛОГИ «НА КУХНІ».

Я автор статті, яка неочікувано для мене сколихнула Інтернет товариство. Її уже прочитали десятки тисяч людей і к-сть  читачів збільшується з геометричною прогресією.
Напевно, привернула увагу, перш за все, своєю назвою ЧОМУ Я НЕ ПІДУ НА МАЙДАН. http://threesideshappiness.blogspot.com/2013/11/blog-post.html

Зараз це «гаряча тема».  Хтось читав, бо погодився з таким трактування, хтось прочитав бо розгнівався на таке трактування, комусь просто цікаво було ознайомитись з такою нестандартною позицією.
Отримав багато повідомлень з діаметрально протилежними коментарями від «абсолютна істина» до «повне гімно». Я зрозумів, що лише одиниці повністю зрозуміли мою позицію, тому відчуваю потребу в більш ширшій ретроспективі поділитись своїми міркуваннями.

В першу чергу, писав не про Євросоюз, Митний чи позицію нейтралітету. У мене, звичайно, є свої думки стосовно цього приводу (і основою для прийняття такого рішення є не емоції, а клопітка і довгострокова праця по вивчення широкого спектру факторів, які потрібно враховувати). І так, я вважаю, що найвигіднішою була б позиція не вступати у ніякі об’єднання.
Але я не плекаю ілюзій по цьому питанні. Я розумію,які глобалізаційні процеси відбуваються у світі, розумію інформаційне середовище, яке формувалось і формується у нашій державі та поза нею. Розумію, які ресурси задіяні і які сили давлять нас зі всіх сторін, і розумію,  що вибір буде зроблено. І, навіть, якщо б наше керівництво проявило рішучу позицію, і зупинилось на варіанті не вступати нікуди, признаюсь чесно, я не впевнений, що при такому рівні свідомості більшості громадян нашої країни, відстоював би її, оскільки знаю, які жорсткі та криваві сценарії будуть розіграні в такому випадку.
Я знаю, що для більшості, хто прочитав абзац вище, буде мало зрозумілим, що я маю на увазі. Адже для цього потрібно спробувати дізнатись щось більше ніж Ви бачите з екранів своїх телевізорів чи читаєте з шпальти газет.
Реалізовуються глобальні сценарії. І принцип реалізації, як завжди класичний.

Не має бажання тратити свій час на вивчення геополітичних тактик, тоді візьміть на озброєння одну кальку, яку можете використовувати для критичної оцінки будь-якої ситуації, яка стосується стратегічних рішень країни. 
Є реальна ситуація та цілі, яку знають ті, хто знаходиться на вершині ієрархічної піраміди, і є певна брехня, яка покликана прикрити цю істину. Для того, щоб народ не вийшов на рівень розуміння та не постав у виборі між реальною картиною та брехнею, - брехня завжди розбивається на декілька: брехня номер 1 і брехня номер 2.

І нас розміщують в ситуацію вибору між ними. Це завжди підміна причин та наслідків.

Я знаю, що для більшості, після прочитання цього тезису, буде більше питань ніж відповідей. Більшість напише в коментарях: «що за нісенітницю пише цей чоловік», але будуть і ті, хто спробує знайти відповіді. В принципі, це і є ціллю написання мною цих статей.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ – МИТНИЙ СОЮЗ

Думаю, усім уже зрозуміло, що хочемо ми цього чи ні, будемо в одному з них. Також не важко, оцінивши все інформаційне поле навколо - зрозуміти, що це буде Європейський Союз. Тільки різниця в тому наскільки ми прогнемось по умовах.

Мене дуже не влаштовує нинішня влада, в мене до неї дуже багато конкретних запитань і мені шкода, що ми з Вами не збирали Майданів, коли потрібно було вимагати від неї відповідей.

Але в питанні переговорного процесу з Європейським Союзом та Митним Союзом ця «ненависна» мені влада, як це не дивно, але буде максимально відстоювати мої інтереси (з двох зол вибрати менше і від меншого отримати, максимально можливі, вигідні для нашої країни умови).

І не тому, що вона така благородна, непідкупна, плекає любов до мене, і надто переймається нашою з Вами долею.

Нинішня влада-це продовження нашого великого бізнесу. І вона відстоюватиме його інтереси. Так вже склалось, що конкретно в цьому випадку інтереси українського бізнесу та українського народу в цілому збігаються.

Також давайте визнаємо той факт, що саме «нелюбима» влада з її оточенням та армією мудрих консультантів (їх в розпорядження уряду надали багатії України, які збирають навколо себе світлі уми), володіє найбільш точними, об’єктивними вихідними даними, оцінкою ситуації  в країні і може детально вивчити всі «за» і «проти».
Саме представники нинішньої влади ведуть уже довготривалий процес переговорів і вони можуть оцінити, як вести діалог далі, і які кроки необхідно зробити. Якщо вони вирішили грати в гру, та шантажувати європейських комісарів, лякаючи їх, що ми можемо розвернутись та податись в обійми Путіна, то в мене немає підстав вважати, що це неправильний крок. І якщо ще місяць чи, навіть, рік треба для цього відтягувати асоціацію, щоб вибити з них вигідніші умови, то я підтримаю краще таку позицію, ніж погоджуватись на кабальні умови.

Що «наші» хочуть від ЄС

Ще на початку жовтня вустами прем'єра Азарова влада почала твердити про необхідність величезних компенсацій з боку Євросоюзу за український зовнішньополітичний вибір. Прем'єр заявив, що адаптація технічних регламентів до норм ЄС коштуватиме Україні близько 165 млрд. євро. "Це величезна робота. Нам потрібно буде пере налаштувати всю нашу економіку під нові для нас стандарти", - говорив глава Кабміну. Фактично, це стало вимогою сплатити Україні витрати розриву відносин з Москвою.
Натяк в Брюсселі залишили без уваги. Тоді українська влада стала говорити про компенсації регулярно протягом місяця і на різних рівнях, в тому числі на рівні президента. Але все це не принесло результатів. У підсумку довелося говорити прямим текстом, що й зробив посол України в Євросоюзі Костянтин Єлісєєв, який одночасно є радником Януковича. У Брюсселі Єлісєєв озвучив кілька вимог: «Захід повинен вплинути на Міжнародний валютний фонд, щоб той зменшив "апетити" і погодився видати Україні мільярдні кредити без жорстких умов; ЄС повинен документально затвердити і забезпечити вихід на європейські ринки української продукції; виділити грошову допомогу Києву на реформи і покінчити з російським проектом обхідного газопроводу Південний потік».

Скажіть з чим Ви не погоджуєтесь по цих вимогах?

Треба розуміти, що заморозка відносин з ЄС - це дійсно ще одна спроба показати Заходу серйозність намірів Києва, якщо Україні не будуть надані прийнятні умови. Митний союз в даному випадку - елемент гри. Зближуватися з союзом Путіна Янукович не бажає, а комісія створена з метою тягнути час і чекати пропозиції ЄС і США.

Янукович не піде на Союз з Росією. Він чудово розуміє настрої основної маси населення України, він пам’ятає про наступні вибори, і про фактори, які впливають на рейтинг. Митний Союз в даному випадку-це лише розмінна монета для торгів.

Всі знають, що в Федоровича є «СІМ’Я». Так вже склалось, що ми є її частиною.
І Батя старається для «СВОЇХ». Бо в протилежному випадку з ним поговорять «по понятіям». І, як це не дивно, в цих «раскладах» наші інтереси.

Зараз, напевне, в половини виникли думки. «А як же так ризикувати?», «Європейський союз передумає і, як «ображена дівчинка» перестане відповідати на наші «смски».

Не образиться. Ми потрібні їм, більше ніж вони нам. Треба зрозуміти, що вони не благодійна організація, яка хоче зробити тебе, тебе і мене щасливим, вони прагматичні політики, які відстоюють виключно свої інтереси в питанні, яке 100% повинно бути закритим.

ТЕПЕР КЛЮЧОВЕ ЗАПИТАННЯ: ЯКИМ ЧИНОМ ЦЕ ЗРОБИТИ, ВІДСТОЯВШИ СВОЇ ІНТЕРЕСИ ТА НЕ ПОГОДЖУЮЧИСЬ НА ВИМОГИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ?

Перевіреним та реалізованим тисячі разів способом – РЕВОЛЮЦІЯ.

В час інформаційних воєн, одним з інструментів для її запуску є соц. мережі. Як це реалізовується, було б доцільно запитати в Алека Росса, посольства США та тих, хто пройшов навчання на семінарах ТехКемп, які проводились напередодні по всій території України.

Думаю, у більшості думки вже сформувались в правильному руслі, але все ж 

ДЛЯ ЧОГО ЦЕ ВСЕ?

Навіщо йти на уступки, навіщо платити мільярди, навіщо давати можливість українським товарам конкурувати з європейськими, щось там обіцяти, навіщо…, навіщо….,навіщо…, якщо можна цього всього уникнути? Шантаж – завжди був ефективним інструментом для переговорів.

Для цього використовується одна цікава особливість, притаманна будь-якому народу це «негативні настрої» по відношенні» до будь-якої влади. Які з великою активністю підігріваються перед стартом «революції».

По містах готуються активісти, які організовуватимуть та запалюватимуть іскру, для розпалювання полум’я.

Чому в цьому бере участь ОПОЗИЦІЯ?

Все дуже просто та прагматично з їхньої сторони. Це дуже вдалий спосіб підвищити свої рейтинги, об’єднати наявний електорат та здобути новий. Та за найкращих розкладів пришвидшити цей довгожданий момент, коли можна буде помінятись ролями та стати ВЛАДОЮ. Класична ситуація. Та класична ціна питання. Виключно «шкурні інтереси».


ЯКІ НАСЛІДКИ?

Парадокс: виходимо на Майдан для того, щоб відстояти свої інтереси, а в результаті стаємо «пішаками» в руках сил, які не хочуть іти нам на уступки та грають проти нас.
Тиск на «нинішню ненависну владу», яка все ж відстоює наші інтереси буде здійснюватись нашими ж руками.
Їх поставлять перед фактом, або Ви погоджуєтесь на ті умови, які є, або ми нагнітаємо народне невдоволення з новою силою. Опозиція розуміє розклади, але готова до стратегічного програшу країни, заради власної «перемоги». Для них, навіть вигідно, щоб Янукович тримався до останнього, адже з кожним днем «революсьйон», ненависть до нинішньої влади тільки наростає, так само, як  і ростуть їхні рейтинги. А там до «імпічменту» і не далеко, чи довгострокових виборів, сценарій буде обрано по ситуації.

Ось вся краса «глобальної політики». Якщо спостерігати за всіма цими процесами з висоти, можна, навіть, з певним захопленням визнати той факт, що грають дуже красиво.
«Нічого особистого, тільки бізнес».

Ми з благородними намірами.
За світле майбутнє наших дітей.
Відчуваємо громадянський обовязок не відсиджуватись, а йти на барикади.
Мерзнути, рвати голос і кричати слова сповнені надії.

Але все, що вирішується таким швидким та «красивим» шляхом, - це наче наркотик, так хочеться повірити в казку «вколотись» черговою Революцією отримати масовий «кайф», а потім знову дивуватись, що час для «ломки».

Я люблю свою країну, я знаю, що шансів поміняти сценарій і відвоювати найвигідніші для нас умови дуже мало. Зараз уже 8 ранку, я не спав цілу ніч для того, щоб встигнути написати цю статтю. Так я «революціонер на кухні». Як не дивно, але справжня революція, якраз і відбувається тихо та непомітно всередині нас, коли ми починаємо мислити критично і заражаємо цим оточуючих. Як показав досвід розповсюдження моєї попередньої статті, Інтернет та соцмережі це хороший спосіб збільшити коло цього оточення. Я знаю, що більшість, які прочитає ці слова погодиться зі мною, адже здоровий глузд є в усіх, єдине-що не кожному вистачає часу, можливості та бажання зупинитись та розібратись в цих хитросплетіннях. Життя в певний момент змусило мене зупинитись, в мене була можливість та досвід спілкуватись з людьми, які дозволили мені подивитись на «політичні ігри» з більш ширшого кута.

Я знаю, що через декілька годин буде дано старт дійству, коли світлі та благородні почуття моїх братів та сестер використають, проти них же. Вони стануть жертвами обману та, в більшій мірі, самообману.

Якщо Ви розділяєте мої погляди, або хоча б у Вас закрались думки, що така позиція може теоретично бути вірною, якщо Ви бажаєте дати цим людям ще й іншу від загальноприйнятої точку зору, то будь ласка поділіться цією статтею на своїх сторінках соц. мереж, надішліть друзям, знайомим, ви можете копіювати цей текст і створювати власні блоги, в мене немає і не буде ніяких претензій на авторство.

РЕВОЛЮЦІЯ СВІДОМОСТІ

Давайте вчитись критично мислити.

Нажаль, саме відсутністю такої звички, в основній своїй масі відзначається наш народ.
Ми не хочемо вивчати деталі, ми хочемо по швидше, як найменшими зусиллями вчинити, якісь дії і з відчуттям виконаного обов’язку забути, побачити рожеві сни з світлим майбутнім до якого нас приведе, хтось, колись і якось.
Треба зрозуміти, що Мітинги таких масштабів організовують  «великі мішки». Усвідомити, що влада в питаннях геополітики, стратегічного курсу володіє більш повною інформацією, вихідними даними та оцінкою ситуації, як, коли і які кроки здійснювати.
І якщо є сумніви, то висловлювати їй недовіру та обирати інших людей, які ознайомившись та вивчивши питання з «висоти пташиного польоту» будуть представляти український народ та приймати рішення.
Виступаючи з Мітингом з якоюсь конкретною та поспішною позицією-це програшний варіант. Хоч нас і більше, але не забувайте прописну істину:  «Не можна орієнтуватись на суспільну думку це не маяк, а блукаючі вогні».
Я ні в якому випадку не говорю про те, що Майдани це не інструмент.
Але не згадувати, що є така можливість раз в 10 років. І в той момент, коли всі в лихоманці, терплячи роками і закриваючи очі на те, на що вони можуть мати реальний вплив, раптом згадують свої права і бояться залишатись «на кухні» поспішають на Майдан. Відстоюючи і борячись за щось, за що не знають. Ідуть проти ворога, якого вони не бачать. Відрубуючи голову Змію-гориничу на місці, якої виросте дві. А якщо не знаєш з ким, проти чого і для чого борешся, то на який результат можна розраховувати?
Майдани треба піднімати біля Межигір’я, біля вертолітного майданчика, біля судів, вимагаючи покарати тих, хто виправдовує таких от людей   http://tsn.ua/ukrayina/rektor-pedofil-z-rozpusnoyu-dekankoyu-na-voli-pislya-porno-z-ditmi-a-yihni-zhertvi-likuyut-psihiku-320950.html
В нас багато, дуже багато питань по яких ми мовчимо, злість через які ми накопичуємо, але виплескуємо на таких Майданах, які грають проти нас самих.
Треба розуміти, що єдина можливість, щось міняти-це ціле направлені дії по освідченні нашого народу, тільки, коли люди зможуть критично мислити, дивитись «в корінь» і розуміти першоджерело такої ситуації, що склалась, тільки тоді їх дії будуть ефективні і відповідати інтересам моєї країни. Також я знаю, що ніхто крім нас з вами не буде цього робити.
Ставте самі запитання? І пробуйте знайти на них відповідь.
Політики залежні, вийти з під залежності вони можуть лише тоді, коли суспільство в основній своїй масі може зрозуміти корінь такої залежності.
Такими людьми уже не можливо маніпулювати, такі люди уже можуть об’єктивно оцінювати ситуацію і приймати правильні рішення.
До того моменту, так звані «лідери нації», навіть, якби у них виникли благородні цілі, не мають на кого обпертись. І оскільки їх дуже легко дискредитувати, через підконтрольні ЗМІ, в разі відхилення від курсу, який обрали їх справжні хазяї, до моменту, поки ми будемо сліпі, у них є один вибір, бути слухняними і мати можливість подбати ще й про свої шкурні інтереси, забезпечивши себе та свою сім’ю, чи зійти зі сцени. Який вибір зробили б на їх місці Ви?
І хто б не був на вершині нашої влади, він знаходитиметься в такій же ситуації і діятиме аналогічно, як і його попередники, поки ми будемо кричати: «Геть його», «На гіляку», «Смерть» і т.д. Виливаючи свою ненависть, ми лише даємо сигнал «хазяям», що пора міняти ляльку, яку ми спочатку теж підноситимемо вище неба, а потім щиро ненавидітимемо.
Ми, відмежовуємось від інших людей, мєнтів, чиновників, чи, як ми привикли їх називати «тварі», і не усвідомлюємо, що це діти цієї землі, цього народу, цього середовище, невід’ємним елементом якого ми і є. Середовища, який формуємо не хтось, а саме Ти.
Давайте виховуватимемо синів, які уступатимуть місця старшим жінкам в транспорті, адже ці ж сини стають політиками і будучи дорослими уже жертвують цілим народом, заради власного комфорту.
Давайте перестанемо давати взятки даішникам, навіть, якщо інколи так зручно порушити і розрахуватись на місці.
Давайте розвивати підприємництво «не урвати тут і зараз», а на принципах людяності та любові до клієнта. Саме підприємці нового покоління, які не приватизували, а власним талантом розвинули бізнес - стануть політиками нового зразка.
Саме такими повільними, спокійними та впевненими кроками ми створимо європейські цінності.
Все що обіцяють тут і зараз-це казочки. Жодні підписи на папері і жандарми не зроблять це замість нас.

Рубайте будь-які зачатки,того, що Вас не влаштовує, на тому рівні, де Ви знаєте проти чого боретесь і який результат очікуєте. Не потрібно чекати 10 років. Збирайте Майдан в своєму селі, місті, райцентрі та області.

Перш за все усвідомлюйте, всю «гнилість» нинішньої системи. Саме вона є першопричиною, яка псує людей. 

Протистояння на рівні персоналій не тільки нічого не змінить, а навпаки риє прірву.

Протидійте не людям, а протиправним діям. Ви повинні не ненавидіти цих людей, а співчувати їм. Їх перемолола «система» і тільки в ваших руках допомогти їм відновити свої людські риси.

Єдине завдання-це виносити такі речі на «світло». Не закривати очі, не проходити поруч, не погоджуватись, а виносити на розгляд загалу. А «світло» справиться з будь-якою задачею. Мінятимемось ми, поміняються й політики. Люди це істоти соціальні, які змінюються під впливом оточення. Часто ми вважаємо, що від нас нічого не залежить, а насправді, така думка і є першопричиною всього зла.

Є такий вислів, що «риба гниє з голови». Він правдивий. В нашому випадку, причиною гниття-є вся абсурдність системи. Дуже часто ми помилково думаємо і очікуємо, що і оздоровлення мало б бути з «голови», відповідно і чекаємо змін, надіємось на нового героя, потім проклинаємо його і знову надіємось: на щось, на когось.
Бувають моменти, коли ми дивимось на своє відображення у дзеркалі і усвідомлюємо ті можливості, які в наших руках.

Ми знаходимо цього героя, якого шукали. 

90 комментариев:

  1. Погоджуюся, що описаний автором стан речей щодо політичних ігор з ЄС теоретично можливий. І Євромайдан може організовуватись опозицією за сприяння ЄС і США: ЄС отримає Асоціацію без пом'якшення умов, а опозиція запише асоціацію на власний рахунок. Але ж це все розуміє і команда Януковича. На весь світ вони заявили про крутий розворот і припинення асоціації. Радники Путіна на російських телеканалах святкують перемогу "царя". Невдоволення в країні наростає. Чи не по лезу ножа вони ходять зі своїми розрахунками? Вони вже в 2004-му опеклись на подібному сценарії.

    До того ж, ця ж влада неодноразово демонструвала, що власні шкурні інтереси у них все ж стоять вище позиції крупного бізнесу і загальнонаціональних інтересів. І тому попри загальне тяжіння до ЄС Янукович може запросто продатись Кремлю за певні дивіденди, наприклад, за широку підтримку в 2015, в першу чергу фінансову. Приклади є: свідомо програні міжнародні суди компанії РосУкрЕнерго, підписання Харківських угод, тощо. Тому хоч описані автором міркування влади і можуть бути вірними, з таким самим успіхом ця влада може купитись на черговий ласий шматок від Кремля. З рештою, цього останнього гравця теж не потрібно списувати з рахунків. Його вплив на Україну навіть більший, ніж вплив ЄС чи США.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Погоджуюсь, річ в тому, що Яник схожий на "ляльку", що обрізала "мотузки" і сама намагається стати "Хазяєм". За це його й "мочать". Як великий бізнес, так "геополітичні стратеги". Всі разом вони його примушують саме до обрання Європи, але ж Янукович може обрати самогубну але невигідну позицію для ворожого оточення - ТС. Хапанути гроші і шукати щастя десь у світі.
      Зовсім списав автор з рахунку тих, хто стоїть за Путіним. Це помилкова недооцінка. Погоджуючись з тезами, і об'єктивно дивлячись на "розклад інтересів", врахував це мозком, а не тільки відчуттями, заявляю - не можу сидіти спокійно й чекати "що випаде в прикупі", якщо є реальна небезпека майбутнього в ТС.

      Удалить
  2. Як дехто би сказав після ось цих слів - Нинішня влада-це продовження нашого великого бізнесу. І вона відстоюватиме його інтереси. Так вже склалось, що конкретно в цьому випадку інтереси українського бізнесу та українського народу в цілому збігаються - можна було б не читати далі, але все-таки важливо було прочитати все, щоб повністю зрозуміти думку автора. Так от, наша влада відстоює інтереси лише свого бізнесу і чому по вашому ці інтереси співпадають із інтересами простих людей я ніяк не можу зрозуміти...чому я маю їздити на наших Део по 100к грн, якшо я міг би їздити за ці гроші на простенькому німці? (при умові шо не були б такі високі мита) Чому я маю купляти в супермаркеті неякісну і дорогу їжу укр виробництва, у яку домішують все що хочуть і яка не відповідає ніяким стандартам, замість того шоб їсти продукти із європи, хай навіть із ГМО, але коли я читаю етикетку то впевнений шо там склак саме такий, а не інший...наш великий бізнес, який розрахований на укр споживачів працює по схемі : виготовити гімно -> продати по максимальній ціні у вигляді цукерки...ніхто не дбає про якісь товару, ніхто не відповідає за цю ж якість...а тут коли відкриються кордони із ЄС люди просто почнуть купляти імпортну продукцію і потоки грошей у кишені наших багатіїв скоротяться...те ж саме із будь якою сферою виробництва - одяг, парфюмерія, хімія, ліки...вони бояться конкуренції, здорової конкуренції, і того шо після зняття мит половина якшо не більше укр виробництва закриється бо не відповідатиме ніяким стандартам...а чому нам цього боятися? на поличках товарів не поменшає....люди втратять роботу? можливо...але я так само вірю шо європейці захочуть будувати у нас заводи, вкладати гроші в нашу економіку, їм лише дай прозорі правила гри і стабільність

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Певен, комітент має право на такі байки, але - Люди, схаменіться, який ЄС або ТС??? Ми маємо йти своїм шляхом брати краще від ЄС та ТС та пропонувати вигідні умови для усіх емітентів!!!

      Удалить
    2. "Чому я маю купляти в супермаркеті неякісну і дорогу їжу укр виробництва, у яку домішують все що хочуть і яка не відповідає ніяким стандартам..."
      - Тому що до нас якісний товар ніхто не повезе. В нас платоспроможність не та.

      Удалить
    3. Согласен с автором во многом. Но, как заметил Арсен выше, с чего вы взяли что интересы народа совпадают сейчас с интересами правящей элиты? Я считаю это как раз совсем не так.
      Я точно также, как и вы, представляю себе что сейчас просиходит сложная игра на высоком уровне с высокими ставками. Я сознательно становлюсь на эту сторону "качелей", чтобы Украина вступила в ЕС. При этом я не питаю иллюзий относительно ЕС, я временно живу в Норвегии и не хочу оставаться здесь.
      Жить самим по себе не вступая ни в какой союз - это было бы правильно, но невозможно в наших условиях. Наша власть и олигархи не заинтересованы в развитии промышленности, давят средний и мелкий бизнес и усугубляют беспредел - это всё в их краткосрочных интересах. Вместе с Россией мы станем еще более инертные по отношению к изменениям. Европа же, с достаточно высокой вероятностью сможет "подровнять" нас под свой уровень за сравнительно короткое время. Будет сложно продолжать беспредельничать в условиях партнерства с Европой.
      Святослав, задумайтесь вот над чем. Та картинка, которую вы выложили насчет выбора между Ложью и Ложью, имеет один серьезный недочет. Деление лжи продолжается очень далеко вглубь. Если кто-то преодолел два-три уровня и он стал чуточку ближе к истине - не стоит обнадеживаться тем, что полученная информация - истинна. Я считаю, что единственное что мы можем сделать - это отбросить пару уровней лжи и воссоздать ситуацию до некоторой степени, а далее нам остается только догадываться, основываясь на наши знания, логику, математику и даже интуицию. Таким образом строятся сотни теорий с огромной аргументацией, часто разительно отличающиеся.
      С чем я согласен безусловно – это с тем что у нас проблема в обществе и решать её нужно, в том числе, снизу. Каждый должен думать о том, в каком обществе он хочет жить, особенно в момент встречи с ГАИшником, чиновником вымогающем деньги, или любым другим субъектом общества, нарушающим закон.

      Удалить
    4. Асен, ми станемо наступною Грецією для Європи, якщо просто дозволимо відкрити кордони і впустити європейський товар...
      Я не економіст, але впевнений, що будь яка країна повинна забезпечувати себе своїм товаром мінімум на 20-40 відсотків.
      І деколи потрібно купити ланос, так інше населення країни, на жаль, не розуміє суті внутрішньої підтримки країни.

      Удалить
    5. Valentyn Bovchaliuk простите конечно но в Украине со времен совка действуют 2е стандарты и на отечественный рынок попадают отнюдь не лучшее качество. Личный пример, я пошел на рынок посмотреть навесной замок так вот произведенный на украине можно открыть потянув с силой за душки (Как говориться :"Без шума и пыли"), а теперь представьте я его повешу на свой гараж, а как следствие я рискую дисками от машины новыми запакованными канистрами с маслом на то, дисками с резиной на авто и кучей инструмента, а оно мне надо? 8000 тыс грн. Другой пример недавно наткнулся на качество от Заза когда у водителя в буквальном смысле оторвало стаканы, а теперь представь если это случиться на скорости в 80 км (60 км в городе +20 по админ кодексу) а ведь это риск как для меня, семьи так и окружающих. Ты бы рискнул жизнью в поддержку гроба на колесах? Тут уже не дело в поддержке отечественного производства, тут дело в принципе. Доить устаревшее оборудование и технологии и защищаться космичискими пошлинами в поддержку отечественного хлама, вот как раз настал тот момент когда границу нужно приоткрыть чтоб олигархи начали чухаться, а иначе все будет только усугубляться....

      Удалить
    6. Не будет запад строить у нас заводы, им нужна наша земля, территория.

      Удалить
    7. Valentyn Bovchaliuk, мы не можем стать второй Грецией. У нас не те порядки. Наши люди привыкли трудиться, а не жить на гос.пособия. Человек, готовый трудиться всегда преуспеет. Главное, чтобы ему НЕ МЕШАЛИ. Вот в чем беда нашего государства. Приведение экономики Украины в соответсвие стандартам ЕС - это прекрасная прививка от некачественной продукции, коррупции и для улучшения уровня жизни общества в целом. (см. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%8C_%D0%B6%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B8 ) Вот, что важно. Важно стремиться к тем, кто сильнее, ибо у них можно многому научиться. Ассоциация с ЕС и вступление в ЕС - это разные понятия, друзья. Важно не путать. Асоциация может стать для нас отличным образовательным инструментом, который поможет в будущем принять взвешенное решение о том, куда нам надо и надо ли вообще. И может тогда, когда экономика уже будет конкурентно-способной, а люди трезвомыслящими, Украина сможет позволить себе нейтральную позицию в геополитической сфере. Вот в чём ценность сегодняшнего решения.

      Удалить
  3. Ніхто в твою хату просто так не прийде наводити порядок... думка зрозуміла ?

    ОтветитьУдалить
  4. щодо харчових продуктів... "в Європі" взагалі невідомо з чого їх роблять, іноді здається, що з пластику...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правильно! Ихнюю картошку калорадские жуки не едят!

      Удалить
    2. Та що Ви не кажете !!! 5 років живу у Франції і продукти там по якості значно кращі ніж українські і ціни часом дешевші ніж в Україні. І жодного разу не отруїлась нічим, бо у Європі дуже жосткий контроль продуктів. В Україні моя дитина попа в реанімацію від 1-го листочка салату. Лише подумайте скільки там було нітратів. В Європі майже у кожному продуктовому магазині є БІО-відділ де можна придбати зовсім не підсипані і не кроплені продукти, все натуральне, свіже.

      Удалить
  5. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  6. Перш ніж писати такі "серйозні" і "аналітичні" статті, варто хоч трохи ознайомитися з українським правописом ;)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. абажаю "умніків" які читають статті лише для того шоб потім обісрати автора його граматичними помилками...якшо тобі розділові знаки поставлені не там де треба не дають змоги зрозуміти сенсу написаного то не варто читати щось довше за рекламні лозунги

      Удалить
    2. розумна людина пише грамотно, це певна ознака, я б нічого не казав, якби, ледь не в кожному абзаці, по 5 -6 граматичних, орфографічних, а головне стилістичних помилок, такий стиль написання говорить про автора і його авторитетну думку дуже багато

      Удалить
    3. вибачаюся за трохи грубі слова, не хотів образити =)

      Удалить
  7. Автор ти або мудак або наївний мудак. Якби було все так просто і влада така прагматична і чесна, то повір - на майдан би ніхто не пішов. Але коли навкруги брехня, обман, корупція, неякісні послуги саме в соц сфері(освіта, медицина, тощо), то чому я маю вірити їхнім свіьлим головам. Вони "паддонкі" і бандити, і маю піти на смітник історії, а який майдан їх туди відправить це вже питання часу!
    А те що ти тут порозписував надіючись що на це клюнуть наївні читачі, честі автору не робить. розказуй про це на своїй кухні, самому собі у дзеркало!

    ще одне. був пасаж про зміну влади на виборах. Ні но ви чули, і цей чувак розказує що когось можна переобрати чи змінити якщо вони нам не сподобались...БРЕХНЯ так і пре від цього тексту.
    Згоден з автором лише в одному: читайте новини, читайте різні новини, спілкуйтесь і тоді дійсно знатимете більше і зможете більш оптимально сформувати свою точку зору на те чи інше питання. Хоч, звісно, істина вона може бути і за межею досяжності ;)
    Слава Україні!

    ОтветитьУдалить
  8. Соображения интересные... Возможно это даже где-то - правда.
    Самый правильный вывод - народ не должен так редко, раз в 10 лет выходить на майданы. Жизнь стала очень стремительной , а интересы народу, как и всегда, нужно отстаивать, никто никому на блюдечке ничего не принесет. Поэтому отстаивать их нужно вовремя, по горячим следам и по всяким казалось бы незначительным поводам. А то у нас народ о-о-о-чень терпеливый, национальная черта: их уже насилуют, убивают , а они терпят !
    Вот так и нынешнюю власть - дотерпелись , называется.
    Теперь только - выносить. Или может автор посоветует - пожалеть, перевоспитать ? :) Это ублюдки и место им - на свалке.
    А к тем, кто придет - тотальный народный контроль !
    Хотя умные люди понимают, конечно же, что это тоже - утопия,
    человеческая природа, ее же не изменить :)
    "Люди ,как люди, только квартирный вопрос их испортил..."

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да, забыла сказать : оппозицию народ не сильно-то и поддерживает,
      может поэтому у нас теперь три майдана: под кабмином - радикалы,
      на Майдане - либералы, ну и Европейская площадь - те, кто не читает подобных статей :) их просто все достало и они хотят перемен.

      Удалить
    2. Это ублюдки и место им - на свалке.
      А к тем, кто придет - тотальный народный контроль !
      Ольга, если вы так решительно настроены, то почему бы нам всем вместе не выйти на Майдан и не сказать это открыто им в глаза?

      Удалить
    3. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
  9. Отличная статья, сэкономит мне время на объяснения почему я не пойду на майдам.

    ОтветитьУдалить
  10. Я схожу на майдан посмотреть на историю в действии, на людей и их чаяния. Но не больше.
    Наконец-то попалась адекватная в большинстве своём статья. Спасибо автору! Сделал репост. Сам отношусь к категории сознательных "Пионэров", потому как действительно необходимо стремительно менять среду вокруг себя.
    Так же считаю, что в политических вопросах все поголовно должны заставлять себя стать "шахматистами" и не забывать, что политическая активность - это не выборы и майдан, а образ жизни, вплоть до раздельного выброса мусора. Тогда евростандарты у нас появятся вне зависимости от всяких там союзов.
    И ЕС - не объект потребления, ребята. Это мы для них объект потребления, впрочем как для США и России. И наш рынок земли. Азаров какой-никакой, а правду сказал, что мы теряем. Непонятно, почему он всё про уступки да про уступки с нашей стороны говорил? Видимо это дань толпократии.
    Обидно, что мало кто знает про проекты Договоров с ЕС и Россией.
    Обидно, что общество уже вслух говорит о желанности иностранных предприятий в Украине и мало кто вспоминает некогда "оранжевый" лозунг "Купуй Українське"

    Вобщем, я опасаюсь Украинской депрессии в духе 90х. Бедный народ уже готов спьяну всё отдать милой и доброй соседке слева, которая конечно приятнее грозного соседа справа.

    ОтветитьУдалить
  11. Маячня! В той час коли людей б'є Беркут, в Одесі і у кабміна хазяйнують тітушки при підтримці мєнтов, автор філософствує по інтернетах... по великому рахунку, всіх зачепили ні економічні договори і їх наслідки, а зухвала поведінка влади, коли зайди вирішують де і ким бути 47 мільйонам українцям. Народ України вирішив йти до ЄС, може це помилкова думка, може вона самогубча, але це вибір народу, і так як у 2004 так і зараз, з анродом дехто вирішив не рахуватися. Зараз начасі революційний момент все ближче і ближче, бо просто так, на мій погляд, як у 2004 році, все це не скінчиться!

    ОтветитьУдалить
  12. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  13. Автор, это с какого такого перепугу ты взял что эта власть будет отстаивать твои интересы? О нееет. Она отстоит интересы ОЛИГАРХОВ и только, спекулируя лишь на том, чтобы подороже продать Украину, хоть тем хоть другим. Ты считаешь что когда либо увидишь эти деньги, ахаххахахаха, да уже давным давно у них отработаны схемы по отмывке и выводу их за рубеж.

    И вообще, что значит им виднее? Они знают все "за" и "против". Все что они знают, это как правильно испытывать порог терпимости людей. Не стоит его повышать подобными публикациями!

    ОтветитьУдалить
  14. Все эти "объяснения, почему НЕ" сводятся к очень простой формулировке: "Там могут побить, и даже сильно. А я шо, дурак, шоб идти где меня будут бить?" Люди, ищущие этому какие-то более философские оправдания, имхо, это слегка...
    Речь же не о революции какой-то там. Просто держать правительство в напряжении - добрая ТРАДИЦИЯ всех нормальных и развитых стран.

    ОтветитьУдалить
  15. Нет ничего хуже для демократического общества чем сращивание олигархического капитала с властью! Именно это произошло в Украине и именно это фактически уничтожило конкуренцию и честный бизнес, а с ним и средний класс! Среди Европейских (как и Американских), а в прочем общечеловеческих ценностей есть свободная и честная конкуренция. Антимонопольное законодательство и разделение трех ветвей власти - святая святых, которая и обеспечивает равенство всех перед законом и равные возможности для всех граждан! Именно по этому, те кто понимают, не сидят на диване, а выходят на евромайдан в поддержку этих общечеловеческих ценностей. Сегодня протест людей и их массовость на майданах - это единственное мирное и пока еще действенное оружие граждан в борьбе с чиновниками-коррупционерами и олигархами!

    ОтветитьУдалить
  16. ок, думка зрозуміла
    але Ваш варіант, шановний авторе - задля чого ми потрібні ЄС? Невже вони просто хочуть насолити Росії? Невже їм так сильно муляє наше так зване східне партнерство? Я в такий варіант не вірю. Бо де вони всі були починаючи з 91го року?

    Чи справа просто у перспективах сланцевого газу..?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. По европейским меркам, 47 миллионов - это очень много. В Европе кризис перешел в медленный спад/замедление темпов роста. 47 миллионов - это огромный рынок потребителей, куда направятся европейские товары. Это рынок достаточно дешевой рабочей силы, куда можно перевести свои заводы - тем самым повысить свою конкуренцию на рынках Европы. И это будет, так как покупательная способность населения не большая, и для того чтобы её повысить - нужно дать людям рабочие места. Украина при наличии гарантий соблюдения законов, будет местом с наиболее мощной отдачей от капиталовложений. У нас много людей с высшим образованием, у нас множество ресурсов. Чего у нас не хватает - грамотного руководства НЕ по принципу всё в мой карман, а крошки со стола работникам, ну и конечно гарантии соблюдения законов.

      Удалить
  17. Думки здавалося б і у вірному руслі, але висновки безнадійно безглузді в більшості своїй.
    По-перше, ніхто із чинної влади не зацікавлений у розвитку суспільства зокрема та країни в цілому, оскільки насамперед свого майбутнього вони в Україні не бачать. Влада (як і оліхархія, що їх туди поставила) будує бізнес, весь дохід іде в офшори. Усі наші податки спрямовані на власне збагачення (читай вище куди все це йде) та на стримувальні фактори - МВС, ДПС, МінЮст і т.д. Тобто в будь-який момент вони (владні структури) готові вийти з гри і красиво полетіти до своїх грошей, плюючи на нас усіх з висоти пташиного польоту.
    По-друге, Янукович хоче всидіти на трьох сідницях одразу: Євросоюз, Митний союз (якого нема, до речі) та залишитися президентом в 2015. Але він не політик, він не зможе надати ніяких гарантій жодній зі сторін. Він звик вести общак, не більше. Для цього і був поставлений Ахметовим і Ко, які живуть тими ж категоріями. Про які "унікально розумні" олігархічні кадри ви ведете мову? СКМ націлена на максимальну викачку ресурсів з країни - плювати їм на пенсіонерів та бюджетників. Не це основна стаття їх доходів.
    По-третє, особисто мене не вразив приклад з калькою від Єфремова, Петрова та "Партии Единение" (Росія) і не розкрив думки, чому не йти на майдан. Якщо і припустити, що натовп використовують як шантаж, щоб Євросоюз прийняв Україну (а це збігається з бажанням цього натовпу), то що в цьому поганого?
    Одне шкода: на сьогодні немає жодного лідера, що здатний організувати рух натовпу. Особисто я впевнився у своєму переконанні на 100% - опозиції нема і протиставити Януковичу нікого... На превеликий жаль.

    ОтветитьУдалить
  18. Шкода, що навіть такі обґрунтовані та очевидні думки викликають настільки абсурдні коментарі, більшість не схильна зробити те, про що просить автор - ввімкнути своє власне тверезе мислення, піднятися над спрощеною інформацію, яку одержують з упереджених джерел... а головне - почати жити так, щоб кожен день докладати зусиль для світлого майбутнього своєї нації, а не лише стоячи на майдані, де вам кажуть, що говрити, як думати і куди іти.

    ОтветитьУдалить
  19. Прочитал статью. Но она не ответила на вопросы которые я задал в предыдущей статье. Поэтому повторяю-

    В статье говорится что необходимо менять систему. Что именно в той системе в которой мы находимся и кроется весь ужас нашего положения. В общем согласен. Система определяет все наши мысли и поведение. Надо менять
    А вот на что менять? На другую систему? Если да, то на какую? Что принципиально должно отличаться от той системы в которой нам плохо?
    Или вообще обойтись без СИСТЕМЫ? Возможно ли такое?
    И как засунуть в голову каждому украинцу, новую систему? Силой? Страхом за свою жизнь? Или каждый самостоятельно должен дойти до определенного ОБЩЕГО единства в построении новой системы?
    Каждый может начать с себя. Но ведь сколько людей, столько и миров. Столько и разных представлений о жизни. Кто и как сведет все к общему знаменателю?
    Революцией? Насилием одних над другими?
    Или есть ОДНА ПРИЧИНА в корне всех других причин, которая меняясь может в корне изменить саму природу человека?

    ОтветитьУдалить
  20. Автор свідомо чи несвідомо вимальовує свої викладки у рамках формальної логіки true-false. Якщо у науці це може бути виправданим, то у сфері суспільно-політичних відносин це завідоме примітизування проблеми. Для людини істиною є те, що співпадає з його інтересами. Тому якщо розглядати інтереси окремих людей, то на світі є 7 млрд. істин. Є інтереси (істини) сімейні, істини груп людей, націй, класів, держав. Якщо казати про інтереси народу, то у нього свої інтереси і істини, а у плітично-фінансового олігархату - свої. І вони далеко не завжди співпадають. Як відомо, все у природі змінюється за законами хвилеподібних коливань, тобто сінусоїдально. Так само це стосується і зміни інтересів. І якщо намалювати паралельно ці дві синусоїди зміни інтересів народу і олігархату, то лише іноді їх вершини можуть перехрещуватись заходячи одна за одну, а в інші періоди часу розбігаються дуже суттєво. І от якщо по шкалі часу провести пунктиром вертикалі, які відділяють часи перехрещення інтересів від часів їх розбігання, то то і буде розділення істини від фальші у соціальній гармонії в державі. І якби наразі був саме такий період перехрещення інтересів, то я б міг погодитись в чомусь з автором статті. Але чи можемо ми сказати, що сьогоднішні інтереси олігархів України співпадають з народними. Співпадати вони можуть лише в державі, де є насправді національна буржуазія, тобто бізнесмени, інтереси яких і сьогодні і в перспективі знаходяться на теренах України і вони в силу цього зацікавлені в її процвітанні. Але ж інтереси наших олігархів знаходяться будь-де, але не в Україні. На Кіпрі, Віргінських островах, Науру, у кращому разі - Швейцарії. Їх діти вчаться і бачать свої життєві перспективи не в Україні, а в інших країнах. Маєтки і земельні наділи вони скуповують теж за горами, за морями. Тобто Україна для них - лише як дійна корова, з якої можна забирати стільки молока, скільки зможе давати, а потім відправити на бійню і чкурнути назавжди від того народу, який вони вважають бидлом. От і вся істина. А тому та "істина", яку намалював автор зправа, то теж є брехня, просто табличку на ній повісили "істина", розписалися "Написаному вірити" і гербовою печаткою скріпили.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Підтримую повністю. Статтю-відповідь автору відіслав на Google+

      Удалить
  21. Добрий день,
    Прочитав обидві статті і багато в чому погоджуюся з ними, та є свої ''але''. Живу в Празі і кожен день думаю про Україну, слідкую за новинами. Взнавши про євромайдан, почав шукати, чи може є тут такий у Празі? Знайшов, пішов. Простоявши там серед українського духу, мови, символіки, відчуваєш себе задоволенним. Відчуваєш себе частиною чогось, відчуваєш свій особистий (хоч і не значний) вклад в майбутнє. Люди проходять і бачать тебе. Таким чином ти заявив про націю, показав, що вона існує, що ми не хохли-малороси, якими нас хоче зробити Путін. Особисто я стояв, аби:
    1. Вшанувати жертв Голодомору,
    2. Проникнутися українським духом - відчути себе хоч якось, але вдома,
    3. Висловити свою думку,
    4. Підтримати хоч якось Київський Євромайдан.
    І я не знаю всіх аспектів підписання, але я усвідомлюю, що народ має владі довіряти, що закони європейського зразка - потенційно кращі, що стандарти - потенційно кращі. Для того, аби цього досягти - потрібно боротися, навіть і в інтернеті.

    ОтветитьУдалить
  22. Доброго вечора, перечитуючи статтю і коментарі до неї є над чим задуматись. Хочу сказати, що кожна думка має права на існування, на сьогодні головне, що ми поки не позбавлені можливості ці думки висловлювати! Я вважаю, що автор статті в багатьох своїх висловлюваннях правий, а саме, що олігархи недопустять, щоб їх капітали Росія забрала. Але щоб робити істинно правельні висновки і казати проте що хтось правий, а хтось ні , треба знати всі " за" і " проти", всі підводні течії, а ми володіємо дуже поверхневою інформацією про ті чи інші домовленості , як між Україною і Росією , так і між Україною і ЄС. І ця інфо подається ЗМІ , які знаходяться у руках знов такі олігархічних кланів. Тому кому вірить, в що вірить , на сьогодні взагалі важко сказати, де правда , де брехня.

    ОтветитьУдалить
  23. Шановний авторе! Свій розгорнутий відгук на Вашу статтю відправив на Google+ (тут сайт не дає стільки місця, да і там вимушений був скоротитися). Було б дуже цікаво прочитати Вашу думку з цього приводу.
    Сергій Машаров

    ОтветитьУдалить
  24. Уважаемый автор, нельзя ж так всё примитизировать. Что значит "компенсация от ЕС"? В каком виде? На какие цели? Не стоит же вопрос что ЕС или Россия отказываются деньги давать. Давать готовы, вопрос на каких условиях, в этом и вся загвоздка. И вот как раз тут, цели народа и цели Януковича очень даже отличаются.

    Цель Януковича - выборы 2015 и деньги ему нужны на ничем не обеспеченное повышение социальных выплат (потому как обеспечить его экономическим ростом он уже даже в теории не успеет). В идеале он бы взял все эти желаемые пару десятков миллиардов, и ту их часть, которая не была бы распилена, пустил бы на социалку. То есть на очередную подачку пенсионерам и бюджетникам. И попытался бы за счет этого на второй срок пролезть. Сильно бы от этого выиграл украинский народ? Получить копейки в 2014-м чтобы опять остаться у разбитого корыта в 2015-м? И Европу, естественно, такой расклад не устраивает - давать деньги на выборы президенту-полудиктатору никто не хочет. Россию такая полудиктатура устраивает, но там свои требования, другого характера. Вот и мечется гарант туда-сюда в поисках денег для СВОИХ интересов, а народ, судя по вашей логике, должен сидеть и спокойно за этим наблюдать...

    А относительно Майданов - каждый выбирает свои причины, ради которых он на них ходит. И не обязательно они совпадают с теми лозунгами, которые звучат со сцены. Те, кто мыслят критично, в 2004-м стояли не за Ющенко, а совсем по другой причине. Тем не менее они были там. И в 1989, думаю, тоже так же было. Если бы все критично мыслящие в это время сидели и писали критичные статьи, то как знать: быть может, пока вы воспитаете сына, который будет уступать место женщинам в общественном транспорте, этот транспорт будет ездить по дремучему тоталитарному государству, в котором уже очень сложно будет что-то изменить...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. согласна,автор смахивает на провокатора , типа Забужко

      Удалить
  25. Дякую за статтю. І за ії першу частину. Тепер можу не сперичатися зі своїми знайомими, а просто дати лінк на цю статтю, бо тут зібрано до купи все що треба

    ОтветитьУдалить
  26. Написано добре, але тут є кілька сильних і водночас малоправдивих, як на мене, припущень.

    1. Влада не прагне Митного союзу. Звідки це, даруйте, відомо? Ніхто не в курсі реальних причин, через які Янукович раптом змінив курс. Мені все виглядає простіше, бритва Окама, він заручився підтримкою Путіна, а можливо і просто великим хабарем.

    2. Заява Єлісєєва була справедливою. Ні, вона була абсурдною, її єдина мета - зірвати переговори так, щоб не здалося, наче би їх зірвала Україна.

    3. Відмова від Євроінтеграції не підштовхне до Митного союзу. Боюсь, підштовхне. Це буде умовою кредитування з боку РФ, бо МВФ тепер навряд чи стане поблажливішим. І ми стоїмо, таким чином, на межі Митного союзу, дружби з кількома тоталітарними державами, з обіймів яких можуть не вирватися не тільки ми, але й наші діти.

    Взагалі я вважаю, що Євроінтеграція може дати нам ін"єкцію тих ліберальних цінностей, які зможуть зробити з нас цивілізовану державу, з якої не хочеться втекти подалі.

    ОтветитьУдалить
  27. І ще одне. Другу частину можно було б і не писати, бо вона тільки спричинила купу коментарів по мілких деталях, а ті хто не зрозуміли першої, не зрозуміли головної ідеї автора - бажання змусити вас хоча б трохи аналізувати і мислити. Принаймі, я ії так зрозумів, за що дуже дякую! P.S. Друга стаття мені теж сподобалась.

    ОтветитьУдалить
  28. Автор вміє мислити і робити правильні висновки, але має недостатньо вихідних даних, про що він і підтвердив в своїй статті. А якщо дати таку додаткову інфу: довибори на проблемних округах, які стали можливими за підтримки ЄС та опо, проігноровані реальними провладними кандидатами (Жуковська, Губський, Засуха та інші), тому що відомо, що ці довибори 15 грудня не відбудуться або будуть зірвані. Отже з самого початку було відомо, що влада замилює очі ЄС в своїй торгівлі з Путіним про умови вступу до Тайожного союзу. А всі ці єврозакони і т.д. - то блеф, який тепер завершився, бо прийшов час відкривати карти. З самого початку Янукович хотів до Москви , а не до ЄС. З початку цього року кількість слідчих в прокуратурі збільшилось на 10%, хоча з введенням єврозакону про прокуратуру мають скоротити прокурорське слідство. Реальна робота з реформування не велась. Голови виборчих комісій на місцях отримали вказівки на зрив довиборів в проблемних округах задовго до заяви Азарова про відмову від євроінтеграції.
    Відтак йшла гра з Путіним, а не з ЄС. Путін не повівся на блеф, а тому затягнулося все так на довго, що в останній момент довелось некрасиво плюнути в обличчя ЄС. То в такій ситуації виходить, що влада ризикнула і програла. А з нею весь український народ. В такій ситуації далі сидіти і чекати, бо влада має більше інформації? Так, має більше. Але то нам не на користь. Не можна ототожнювати інтереси бізнесу в недемократичній країні з інтересами народу, тому що справа не в грошах, а в зацікавленості олігархії бути господарями України, а не просто бізнесменами , хоч і багатими.

    ОтветитьУдалить
  29. Я повністю згоден з автором. З кожним словом, окрім одного абзацу:

    Ми, відмежовуємось від інших людей, мєнтів, чиновників, чи, як ми привикли їх називати «тварі», і не усвідомлюємо, що це діти цієї землі, цього народу, цього середовище, невід’ємним елементом якого ми і є. Середовища, який формуємо не хтось, а саме Ти.

    По вашому, Табачник, жидяра, яка псує нашу освіту та дискримінує українську культуру - це людина нашої землі?
    Азаров, москальский засланець, який продає всі інтереси України, байдуже по яким причинам, це теж людина нашої землі?
    Це виродки, які дихають нашим повітрям, хоч і не мають більше права на це.

    І пишучи, що вони теж люди нашої землі, Ви так само їх виправдовуєте, як і адвокати виправдовували того гвалтівника!

    ОтветитьУдалить
  30. В мене тільки одне запитання. Тут Ви пишете що це наша країна, що ми маємо її змінювати... Звідки Ви взяли, що вона Ваша/наша, яка частка України Вам належить, що зміниться для Вас коли зміниться Ваш шеф?

    ОтветитьУдалить
  31. Інтереси не відстоюють, а обстоюють. Відстоюють компот.

    ОтветитьУдалить
  32. Ам. Навіть не знаю, що вам написати стосовно цього. Поверхнево, с думками про світові замови. Навіть усього не читав. Як на мене, то вам невистачає вийти сюди, на Євромайдан, послухати людей, подивитися трошки впереж (у мейбутнє) та назад (у минуле). Потужні справи не робляться з повної підготовки, а особливо в Україні. Якщо чекати поки не підготуємося до інтеграції, то ми не дочекаємося, ажде все що відімре в Україні -- занадто старе, а отже необхідно відбудовувати з нуля (металургійні заводи, шахти, автозаводи, і т.д.). Треба робити зараз, не потім, бо потім буде не Яник, а повна розруха країни. Він нічого після себе не лишить. Вже пів країни під приватною власністю його синка.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. В арабских странах, при прямой поддержке США несколько лет назад тоже началось с майданов. До сих пор продолжается разруха, беженцы, гражданские войны. Смотрите регулярно новости. У нас пока до стрельбы пока не дошло, но америкосы могут подсуетиться, Не дай бог.!

      Удалить
    2. а що Ви, шановний, скажете сьогодні? Ваша запалена свідомість довела до кровопролиття, а опозиція "накачає рейтинг" Частина просто зомбі: Хочемо європейського рівня прожитку (скуяли?), щоб увесь уряд пішов у відставку(анархія та коллапс усього від магазинів до звязку), щоб опозиціонери влаштували гризню за булаву (це так, дивлячись "у мейбутнє") Слава Україні! Все, вимоги вільної нації виконуйте! І потім об єктивно - у сина президента у власност пів-України, як ви стверджуете, а постуюча ЮВ з Лазаренко півкраїни в 94-98 роках пригребли- і вже б за цей час мали побудувати нормальні умови для роботи людей, а не провокувати Майданні збори в інтересах інших держав.

      Удалить
  33. Автора поддерживаю. Спасибо! Людьми движут эмоции. Уже один майдан пережили и что мы получили? Надо менять подход к созданию таких майданов. А по поводу ректора и пожалуй самое главное - почему он ещё жив? Где народные мстители (типа российского Тесака. Где то там начиналось движение) не поймите не правильно, но если власть ничего не делает, то народ должен брать правосудие в свои руки! Сумбурно, эмоционально, но от души. Как есть...

    ОтветитьУдалить
  34. Дякую автору за "живі" роздуми. Варто зауважити, що вони теж напрочуд емоційні. Дуже важливо, що з'являються такі тексти в блогах і соціальних мережах. це є спосіб бути почутим у більш вишуканий спосіб ніж на майдані, це так само є вчинок і це є вибір. Але варто зазначити, що політика це сфера дії, філософія це сфера мислення і споглядання істини. Вони взаємовпливають одна на одну і взаємопов'язані, але не слід їх плутати (про це дуже гарно пише Х. Арендт). Людина, що діє, одразу попадає в хитросплетіння різних контекстів, які виствітлюють істину різними гранями. Тому діяти означає ризикувати бути незрозумілим, попадати в сферу так би мовити маніпуляцій. І це стосується як окремої особи так, і цілого народу. Вважаю, що не варто боятись діяти. Тому і внесок кожного важливий і на майдані і "на кухні". Тільки разом вони дають спільну картину.
    Заклик зо революції свідомості на кшталт "почни втілювати цінності з себе" - справедливий і насправді багато в чому вже реалізується. Але й в той самий час заклик до критичного мислення, винесений на рівень взаємодії народу і влади, звучить утопічно. Скорше "воювати можна лише любов'ю"!

    ОтветитьУдалить
  35. я живу зараз в Євросоюзі і бачу наскільки тут розумна влада і в жодному випадку не прийме рішення що не відповідає інтересам бізнесу в країні.
    Переконаний що Янукович і команда не мають наміру вступати в митний союз з Росією, також переконаний що в глобальному світі не залишається місця для нейтральних країн, і вибір між двома блоками треба буде зробити. Питання тільки в більшій вигоді для України і часом. Нинішня влада має час для торгів.

    Але основним ворогом народу залишається сама система влади в Україні. Поки вони торгуються їх діти вчаться в Європейських університетах і збільшуються рахунки в Європейських банках. Тим часом в країні загнивають основні фонди. наприклад, газові системи в будинках, мости, ліфти, падає рівень освіти і медицини.
    Я залишаюсь прагматиком і розумію, що після вступу в ЄС наші олігархи можуть побіднішати, а разом з тим почнуть закриватися підприємства, почне біднішати населення, а ціни навряд чи почнуть падати. Зрозуміло, що комунальні платежі зростуть в кілька разів, пенсійний вік ймовірно ще збільшитися, більшість хто стоїть на Євромайданах будуть дуже розчаровані.
    Але, разом з тим я вірю у демократію і Європейські принципи управління. Переконаний що не зважаючи на економічне падіння країни після вступу до ЄС народи України отримають значно більше стимулів і можливостей для розвитку. Разом з тим почне ламатися і вся теперішня гнила система влади.

    Тож майдан варто підтримати і намагатись вступити до ЄС не зволікаючи часу, але пам'ятати про ціну теж треба.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. То й живіть собі в Євросоюзі. Ви свій вибір- з Батьківщиної чи ні- вже зробили. Організуйте краще майдан в тій країні де живете- і відразу дізнаетесь, якого рівня захисту державних інтересів ви бажаете своїм одноплеменникам. щоб Вам було зрозуміло, зараз у нас мінімальна пенсія ~від 95 євро. Не меліть дурниць про підписання Асоціації!

      Удалить
  36. Странный Вы автор. Утверждаете, что они (Европейский союз) не благотворительная организация, которая хочет сделать тебя, тебя и меня счастливым, они прагматичные политики, которые отстаивают исключительно свои интересы. ЕС по Вашему мнению не хочет идти на уступки, платить миллиарды, давать возможность украинским товарам конкурировать с европейскими. Но в тоже время верите, что Мы нужны им, больше, чем они нам. Вы призываете критично мыслить других, так сами попробуйте ответить себе на вопрос, а зачем "Мы" им нужны? Зачем им повышать "Наш" уровень жизни? Зачем Вы, автор так хотите туда, где Вас не ждут, Вами брезгуют? Зачем?
    И на последок:
    http://www.youtube.com/watch?v=inrgLRcA0Ns

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Автор и не писал что мы им нужны чтоб повышать "Наш " уровень жизни. Они его и не будут повышать. Мы им нужны всего -лишь как ресурс, как територия, как 46-миллионный рынок для сбыта товаров. ЕС, например, нам сюда сбросит свои химические отходы, как сделал с Италией, отравив их виноградники.

      Удалить
    2. Антон, для нормального человека естественно брезговать тем, кто этого самого человека окорбляет. Тут уж части украинцев пенять на брезгливость русских неблагородно. Вы как потребитель часто в товарах потребления делаете выбор в пользу украинского производителя? Только не начинайте "за сало"- благодаря ЮВТ польша нас ТАК салом кормит, что наши потенциальные фермеры с трудом могут развиваться, и это относится к турецкому чесноку, египетскому картофелю и пр..

      Удалить
  37. Чьомусь всі хто пише подібні статті в підтримку вийшовших людей чи ні, намагаються подати народ, як бездумне стадо, яке ходить то туди та сюди лише тому, що їм погано і є бажання висловити ненависть. Ні. Знаю прагматики на такц слова кажуть, що світ не ідеальний, і так буде завжди, боротьба за гроші, кращі дома, розділ на тих чи інших. Промови занадто вужчі ніж ті думки, які можна зібрати з голів кожного з нас. Всі хто ще вірить в існування кордонів між країнами, втратили відчуття часу. Люди озерніться, чьому ви думаєте, що марсоход зробили Американці? Його зробили ті кому це цікаво. Для кого важливіще витратити свій невеликий життєвий шлях на це. Є люди приземлені, а є мрійники. так. І нажаль в політику граються приземлені люди - вони не мають мети, тому що нагодувати народ це не мета життя. це забеспечення умов для життя. Наші політики забеспечені цими умовами. Але вони не є розумні чи достойні люди. Бо їх зміст життя пустий. І ми прийли їм це сказати, тобто особисто я. На віче. Тобто в вічі. Мене влада не зупиняє бути в Європпі чи в Россії чи в Америці. Бо кордон - це бумажка. Це вигадка для приземлених людей. Люди, які мають що створювати і вміють, звісно мають назву, європеєть чи китаєць. Але по великому рахунку вільні - бо ніколи не зустрінуть ворожнечі від розумних людей, вони ближчі напевне до тих кто займається тією ж срправю ніж до тих кто в сусідній квартирі. Бо фізик розуміє фізика, але не розуміє бовдура. І рано чи пізно просто одні залишаться в одній країні - інші в другій. Якщо так буде далі, в європпі в америці і світі. Де капітал і матерія важливіші - ніж спілні світові інтереси. Поки що. І мене більш за все лякає тут те, що ми знаважаємо ніби а з ним попередне покоління за ті мрії, за ті польоти у космос. за те що вони цінували саме це. і зе визвало призирство із-за якогось мізеру - із-за відсутності ковбаси і зручностей. так це не вони в цьому винні. а все тіж прагматики які хочуть жити за рахунок когось. їх стало більше. нажаль. але знаєте важкі часи коли можуть відключити газ, знову не виплатити пенсії дають і позитив. прагматики уходять бо вони нічього не вміють. вони починають цікавитись нарешті реальним. Не як купити і продати. А як працює пічь, як росте хліб, як збудувати завод з нуля, без ниття про гроші які нібіто треба вкласти на 10 років і хтось інший їх забере. Бо насправді цивілізацію і тепло створюють ті хто щось вміє. І я хочу, щоб ті хто їде домовлятися в Європпу чи Росію теж прагнули вміти щось, розвиватися. Я хочу бачити особистість.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Истинные слова! Ах, если бы больше людей так мыслили!

      Удалить
    2. P.S. ... І мене більш за все лякає тут те, що ми знаважаємо ніби СОВОК (радянське минуле), а з ним попередне покоління ...

      Удалить
    3. Шановна пані Запорожко! Дякую, що Ви звернули увагу на наше недавне минуле, надто поспішно і поверхнево засуджене та відкинуте - разом з духовним життям кількох поколінь. Між тим, видатний радянський філософ та соціолог Александр Зінов'єв в останньому своєму інтервю сказав (цитую по памяті, не дослівно): "Несмотря на все ужасы тоталитаризма, советская цивилизация является наивысшим витком в развитиии человечества".

      Удалить
  38. Схоже, ми однодумці:) http://vk.com/sojuzam.garbuza

    ОтветитьУдалить
  39. Трудно лучше описать нынешнюю ситуацию, чем это сделал автор!
    Прекрасно, что есть такие трезвомыслящие люди, не опьяненные обещаниями, не очарованные открыточными видами туристических достопримечательностей Европы, внешним благополучием Запада и не присоединившиеся ко всеобщему естественному стремлению к халяве. К сожалению, большинство не хочет вникать, предпочитает верить в сказки и доброго дядю, который, как поет Трофим, бесплатно раздаст всем конфеты, возьмет за ручку и поведет в свой коммунизм.
    Я, признаюсь, не придавала значения нынешней "революции", но соглашусь с точкой зрения автора, что в данном случае она скорее повредит интересам Украины ии граждан, чем поможет.

    ОтветитьУдалить
  40. КГАМ. Як особистість, я самостійно вдосконалююся...та щоденно розумію, наскільки був недолугим та скільки ще треба пройти. Але з Україною те ж саме: моменти самоусвідомлення трапляються рідше, бо це не особисте життя, а історичне, й народ не може жити без тебе, й без мене -- щобільше людей на Майдані, тим більш історична подія. Dixi!

    ОтветитьУдалить
  41. Я уверенна что эта революция не повредит интересам Украины уже потому что заставила вас думать о них. Наши самолёты надо продавать в Европпе, наши врачи могут вылечить то что не вылечили врачи Израиля, наши портные могут сшить лучше то что шьёт французский модельер, а наши преподаватели, которые пока что учат механиков, електронщиков готовят спецов покруче чем в европпе. Но без политических шагов в эту сторону нельзя ничего это там отстаивать.

    Да, со стороны обычного человека, действительно полной реальной картины данных переговоров не увидеть. Иначе мы бы все пришли к одному ответу. идти или не идти на майдан. Но как минимум настоящий Украинский майдан, пока что может собрать только опозиция. Есть контакт. Почему Януковичь или Азаров не могут пройтись среди людей поддерживающих их? Не потому ли мы в любом союзе и в любом деле за границей пешка?

    ОтветитьУдалить
  42. Во-первых - это личное мнение автора, и не нужно так яростно реагировать и оскорблять человека.

    Во-вторых, большинство людей на Майдане, которые пришли постоять за свои интересы без стимуляции со стороны партий, мыслят еще более примитивно, чем разложено в статье. У нас слишком мало людей действительно интересуется науками, причинами и следствиями. Охваченные желанием с меньшими затратами оказаться в благоустроенной Европе, но к сожалению никак не представляющими чем страна должна будет заниматься как участник союза. Мы и так сейчас как колония остального цивилизованного мира, подавляющее большинство компаний - зарубежные, функционируют на благо зарубежного хозяина, выполняют зарубежные заказы, нашими - дешевыми - силами.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Совершенно верное высказывание. Молодежь, да и старшее поколение, не желают напрягать свои извилины. Первым не интересно заниматься политикой. А у вторых три Т: - тапочки- тахта,- телевизор, который правду никогда не говорит.

      Удалить
  43. Ну, а теперь ? И дальше будешь жить в гопнико-ментовской стране ?

    ОтветитьУдалить
  44. Если честно, то автор мне показался графоманом, который написал статью о собственной безграмотности. Я бы не хотела переходить на личности, а всего лишь спросить, что конкретно из списка Фюле кажется автору теми самыми "жесткими требованиями", которые надо смягчать путем шантажа.

    Ну и второй вопрос. Покоробила фраза:
    Нинішня влада-це продовження нашого великого бізнесу. І вона відстоюватиме його інтереси. Так вже склалось, що конкретно в цьому випадку інтереси українського бізнесу та українського народу в цілому збігаються.

    Она тут заявлена как аксиома и по сути, на ней, строятся все остальные арргументы данной статьи. А из чего сделан такой вывод, хотелось бы понимать?

    ОтветитьУдалить
  45. Хороше написав, що треба міняти мислення людей, вчити їх вчитись і аналізувати! Так у нас система нащадок партійної тоталітарної верхівки СРСР, того нам треба провести люстрацію влади (не допускати до керівних органів людей які працювали в тій системі, як у чехії, післявоєнній німеччині), тоді можливо щось зміниться. Скажу ті хто був вчора на мітингу, це 90 % не за гроші, просто бабла не хватило б! І вільне волевиявлення народу це його конституційне право. Так, це все використовується політиками для піару опозиційними , чи ні так було і буде історично, і це не новина. Але без протестів (що є нормальна світова практика), всі будуть жити по своїх норах і собі нишком бурчати як же у нас погано жити.
    кілька секунд тому · Подобається

    ОтветитьУдалить
  46. Дуже рідко інтереси українського бізнесу та українського народу збігаються. 450 рил у верховній зраді, міністри, адміністрація президента - то все зграя шакалів, яка безсовісно, а головне безкарно грабує Україну! Мало відставки уряду, мало відставки президента - треба змінити відношення влади до людей.
    А чи треба нам стільки влади? Законодавчої, виконавчої, міністрів та міністерств, парламетських груп, комісій і інших бюрократів?
    Саме вони - непідйомний тягар для бюджету, а не чорнобильці чи інваліди, пенсіонери чи діти-сироти, на яких завжди не вистачає грошей.
    Люстрацію неодмінно треба, але і треба скоротити кількість чиновників (хоча б у 10 разів). Нам би вистачило і 45 депутатів і 5-7 міністрів. АЛЕ ЩОБ КОЖЕН З НИХ ВІДПОВІДАВ ПЕРЕД НАРОДОМ ЗА СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ.Щоб вони не були недоторканими - вони ж слуги народу.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 450 депутатів на 46 мільйонну країн означає, що кожний депутат має представляти трохи більше ніж 100 тисяч населення. Це непросто, і якби всі депутати були добросумлінними, то роботи в комітетах, крім зустрічей з виборців, вистачило б усім. Те, що добросумлінних зараз не набирається навіть 45, свідчить про хибність політичної системи загалом. Треба аналізувати її органічні вади, а не плекати популістські ілюзії, що "треба поменше політиків та бюрократів". Навпаки, хороших бюрократів для того щоб впоратися з тисячами справ державного управління, треба значно більше, ніж зараз - як у Франції чи Німеччині.

      Удалить
  47. Какой бред...
    1."інтереси українського бізнесу та українського народу в цілому збігаються"-НЕВЕРНО!!! Интересы бизнеса-выжать все возможное из предприятий доставшихся от СССР(как правило, бесплатно) и свалить за границу когда все развалится. Оборудование не модернезируется. Платить з\п поменьше, у народа цель-з.п. побольше. У народа цель-уверенность в работе на годы вперед. Так что тут интересы не совпадают, а полностью противоречат.
    2. "Всі знають, що в Федоровича є «СІМ’Я». Так вже склалось, що ми є її частиною.І Батя старається для «СВОЇХ»"-НЕВЕРНО!!!
    У Яныка своя семья-сынок старший, младший, Арбузов, прикормленные олигархи. Мы не его семья, а лохи, с которых семья кормится. Вот инфа о члене его семьи Александре - http://atn.ua/ekonomika/yanukovich-uvelichil-svoe-sostoyanie-v-15-raza-za-polgoda
    3. "Якщо вони вирішили грати в гру, та шантажувати європейських комісарів, лякаючи їх, що ми можемо розвернутись та податись в обійми Путіна, то в мене немає підстав вважати, що це неправильний крок"-опять НЕВЕРНО!!!
    Профессионалов в нынешней власти практически нет. Посмотрите-практически вся верхушка - выходцы из Донецка, назначенные не более 3-х лет назад. Их основная заслуга-преданность царю, т.к. это он лично их поставил. Дипломатических успехов у власти нет (посрались абсолютно со всеми)
    4. Дальше читать не вижу смысла. При неверных исходных данных результат умозаключений в любом случае неправильный.

    ОтветитьУдалить
  48. Для Руслан Лысенко, olga swan, Вячеслав, Inna Zaporozhko и еще тысяч других, у кого осталась хоть капля здравого разсудка.
    Для тех, кто беспокоится о будущем своих детей, своих близких именно в этой стране - Украине.

    Это ублюдки и место им - на свалке.
    А к тем, кто придет - тотальный народный контроль !

    Если мы так решительно настроены, то почему бы нам всем вместе не выйти на Майдан и не сказать это открыто им в глаза? Нужно поднять еще больше народа и сказать, что нам не нужна их власть. Вы молодцы и сами все понимаете. Давайте не просто оставлять свои комментарии, а реально что-то делать.
    Если не мы с вами, тогда кто и когда?

    ОтветитьУдалить
  49. После прочтения я просто влюбилась в автора данного блога. Это человек, который делает свой выбор осмысленно, основываясь только на собственном опыте и изучении вопроса, а не на массовом "сумасшествии". Кто-то может считать это мнение ошибочным или вобще полным бредом. Но ответьте, многие ли могут обосновать свой выбор в данной ситуации, а тем более обосновать так аргументировано? Да, есть моменты с которыми можно спорить - и суть как раз таки в этом - обосновать свои слова, а не просто написать "автор - мудак" - попробуйте, и сразу увидите, что начинаете задумываться о многих вопросах.
    Автору: к сожалению очень немногие готовы согласиться с Вами, но я все же рада, что есть в стране, в которой я живу люди, которые реально задумываются над сложившейся ситуацией и делают свой собственный выбор. Спасибо

    ОтветитьУдалить
  50. Таке враження, що автор просто прочитав мої думки слово в слово. Це те, що я доводжу своїм знайомим у дискуссіях вже не перший тиждень. Мене відверто тішить, що ще залишились люди зі здоровим глуздом, які вміють мислити. Мені шкода своїх співвітчизників, тих які щиро вірять що стоять за ідею. Людей просто використовують як живе м"ясо в заздалегідь спланованих сценаріях. Я з першого дня запитую: "Людоньки, а які ваші конкретні вимоги до влади? Сформулюйте мені чітку вимогу (адже ясно що з підписанням угоди про асоціацію "поїзд пішов" на кілька найближчих місяців і цього вимагати вже і негайно як мінімум глупо) і може й я її підтримаю!" На що мені відповідали щось на кшталт "хочемо щоб все було добре" або "хочемо в Європу" ...відповіді, які пасували б 10-річним дітям, але не дорослим людям які за це своє "хочу не знаю що" готові отримувати кийками по голові.

    ОтветитьУдалить
  51. Нарешті українська, так звана опозиція визначилася у своєму призначенні - тітушкі, провокатори. Я не буду занадто оригінальним, якщо скажу, що порядні і розумні люди, якщо в чомусь не згодні зі своїми опонентами, сідають за стіл переговорів і шукають рішення, яке б влаштовувало обидві сторони. Негідники ж і провокатори організовують хаос, бунтують, гвалтують уми і психіку тих, хто дійсно чимось або кимось незадоволений.
    Так от - майдани, на які так звана українська опозиція збирає незадоволених, бунти, які вона влаштовує, замість того, щоб шукати рішення - це і є тітушнічество.
    Зазвичай за провокаторами йдуть нероби і невдахи, яким обов'язково треба на когось звалити свої особисті проблеми і обов'язково знайти винуватого. І в цих своїх проблемах майданщики готові звинувачувати кого завгодно, але тільки не самих себе, чи не свою лінь і свою неосвіченість, не своє невміння орієнтуватися в реальності. Ті, хто реально працюють і створюють корисні для себе і для бунтуючих невдах продукти, не виходять на майдани. У них на це просто немає часу. Ці люди не слухають провокаторів, які виступають на таких майданах з високих трибун, і як Гітлер, свого часу, зомбують незрілі уми тих, хто їх слухає, закликаючи їх до непокори і насильства.
    Всім нормальним і реально мислячим людям вже давним-давно зрозуміло, що за собою несуть такі майдани. Помаранчева революція 2004 року наочно показала, як прийшли в її результаті до влади нацист і злодійка на довірі, i згвалтували, в прямому сенсі цього слова, країну і людей цієї країни, згвалтували і в підсумку скалічили економіку цієї країни. Далi буде

    ОтветитьУдалить
  52. Продовження
    Так хто ж такі лідери опозиції в Україні? Один - фанатичний і безвідповідальний з божевільним поглядом страшного інквізитора Саванароли, що послав на вогнище величезну кількість ні в чому не винних людей тільки за те, що вони думали не так як він. Другий - великий спортсмен і в той же час невеликий запроданець, що продав за 30 срібників свої здібності тверезо і справедливо самостійно думати. Ну а про третього і говорити огидно. Там, куди так завзято бажають на халяву потрапити люмпени з майдану, партії таких третіх просто заборонені, а їхні ідеї і заклики кримінально карані. Але мабуть i Київ, і вся західна Україна просто забули, а може бути навіть і зовсім не знали ту дорогу на Бабин Яр, по якій пройшли сотні тисяч ні в чому не винних громадян України, яких у тому яру розстрілювали предки цього третього, а також десятки гетто по всiй Україні, де його и таких як вiн дiди розстрiлювали ні в чому не винних дидусей и бабусь иншої частини громадян України. Далi буде.

    ОтветитьУдалить
  53. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  54. Закiнчення


    З таким третім порядні люди навіть не сядуть на одному гектарі відправляти природні потреби. Саме тому я особисто дуже шкодую, як дійсно великий спортсмен, котрий довів на ділі, що йому немає рівних у спортi, так низько впав. І це замість того, щоб включивши мозок, спокійно сісти за стіл переговорів з легітимно обраною владою і законним урядом, і аргументовано довівши свою правоту або погодившись з аргументовано довеною правотою протилежного боку, знайти, нарешті, єдино вiрне, мирне і законне рішення.

    ОтветитьУдалить